• Wszystko, co związane z Symbianem
Wszystko, co związane z Symbianem
 #420026  autor: buli24
 30 lip 2010, 06:40
Chciałem sobie w najblizszym czasie kupic internet na karte- do sporadycznego uzytku. Nie mam niestety zadnego modemu, ale mam niepotrzebna mi nokie n95.

Mam wiec pytanie: czy moge kupic sama karte startowa sim do internetu bezprzewodowego (PLAY, ORANGE, itd.) i jako modemu uzyc nokii? Tzn. wsadzic ta karte do telefonu, podpiac kablem usb do laptopa i smigac? czy jest w ogole taka mozliwosc?

Czy jednak musze zaopatrzyc sie w modem (np. huaweii) by moc korzystac z netu?

Czy ewentualnie (jesli mozna uzyc n95 jako modemu) potrzebne mi jest jakies oprogramowanie?

Jaka przewage ewentualnie maja te male modemu na usb nad taka nokia (sluzaca jako modem)?

Dzieki za kazda podpowiedz- bo zielony troszke jestem w tym temacie.

Pozdrawiam!
Ostatnio zmieniony 30 lip 2010, 22:10 przez buli24, łącznie zmieniany 1 raz.

#420027  autor: Jaca
 30 lip 2010, 07:07
buli24 pisze:Czy ewentualnie (jesli mozna uzyc n95 jako modemu) potrzebne mi jest jakies oprogramowanie?
Nokia PC Suit, który jest dostepny na stronie nokii lub na dołączonej do telefonu płycie.

#420028  autor: kerim36
 30 lip 2010, 07:52
buli24 pisze:czy moge kupic sama karte startowa sim do internetu bezprzewodowego (PLAY, ORANGE, itd.) i jako modemu uzyc nokii?
mozesz

buli24 pisze:Czy jednak musze zaopatrzyc sie w modem (np. huaweii) by moc korzystac z netu?
nie musisz
buli24 pisze:Czy ewentualnie (jesli mozna uzyc n95 jako modemu) potrzebne mi jest jakies oprogramowanie?
jest, np pc suite
buli24 pisze:Jaka przewage ewentualnie maja te male modemu na usb nad taka nokia (sluzaca jako modem)?
telefon bedzie potrzebowal po pewnym czasie zasilania, a modem na usb nie. koszt pierwszego lepszego modemu hsdpa na alledrogo to ok 100zl, wiec warto sie zastanowic

Mapy do fabrycznych nawigacji Opel / Citroen / Peugeot / Renault / Fiat i inne
Pogotowie komputerowe / aktualizacja map GPS
http://www.klos.net.pl