Witam

Kieruję się z prośbą o pomoc do posiadaczy (lub zorientowanych) Nokii 5530.
Mam ją od listopada, z początku nie narzekałem. Po jakichś 3 - 4 miesiącach użytkowania, zmieniłem układ ekranu głównego na pasek skrótów (wcześniej był pasek kontaktów). W momencie zmiany zniknął z pulpitu widget do odtwarzania muzyki. Z reguły w tym telefonie naciśnięcie klawisza menu powodowało minimalizację otwartego programu/zakładki, oraz przejście do głównego menu telefonu. W momencie wybrania czerwonej słuchawki, aplikacje zamykały się, a telefon przechodził do poziomu pulpitu.
Jedynym wyjątkiem było menu muzyki, gdzie zamiast wyłączenia, telefon nadal odtwarzał muzykę, a na pulpicie były 3 przyciski (przewijanie piosenek i play/stop).
Jakiś 3 tygodnie temu pełen nadziei wgrałem nowego firmware'a. Telefon z początku chodził jakby bardziej płynnie, skróty muzyczne się jednak nie pojawiły. Od mniej więcej tygodnia telefon sam się wyłącza, albo restartuje. Najczęściej w momencie nadejścia, bądź chwilę po wysłaniu SMS'a.
Ktoś spotkał się z podobną sytuacją, wie co można z tym zrobić ?
Oddanie telefonu na gwarancję traktuję jako ostateczność. Nie mam na to czasu, a znam podejście serwisantów.
Nokia 6310i-Nokia 3310-SE T230i-Nokia 3510i-Siemens C65-Siemens S65-SE K510i-SE C702-Nokia N81-Nokia N82-Nokia 5530XM-SE XPeria X10-Samsung GT-S8500-HTC Desire-LG Black-SGS 2-Lumia 800-Motorola Atrix