• Wszystko, co związane z Symbianem
Wszystko, co związane z Symbianem
 #405612  autor: arasel
 19 maja 2010, 19:39
Witam! Użyłem szukajki, lecz nie znalazłem rozwiązania problemu. Być może nie szukałem zbyt głęboko (jeśli tak, to wybaczcie). Otóż problem jak w temacie - z głośnością odtwarzacza muzyki. Kupiłem ten telefon w zastępstwie dla Avili, która jakością dźwięku nie powalała, ale co gorsza grała dość cicho. Wybrałem ten model, bo jest z serii XpressMusic (chyba, bo na opakowaniu nic nie ma, jednak jest tak klasyfikowana). Pierwsze wrażenie niezłe, gra ładnie, jakość lepsza niz w Avili. Drugie wrażenie - dramatycznie cicho! Podgłośniłem na wartość maksymalną a nadal było cichutko.. Pomyślałem, że to może wina słuchawek z zestawu. Podpiąłem inne słuchawki, sytuacja się lekko poprawiła, ale nadal jest to dramatycznie cicho.. Czy ten model już tak ma? A może to jakieś dyrektywy UE ograniczające głośność? No i czy można coś z tym zrobić? Bo generalnie telefon sam w sobie nie robi mi różnicy, Avila spisywała się świetnie poza wspomnianym odtwarzaczem.. A teraz wychodzi na to, że zamienił stryjek ;) Nie chciałbym go sprzedawać i kombinować z kupnem innego, więc za tą opcję z góry dziękuje :)

#405667  autor: Xy
 20 maja 2010, 08:05
Jakaś modyfikacja i wgranie innych sterów do muzy. Sam się podłączam pod temat bo moja Nokia także cicho gra (zarówno muzyka jak i rozmowy przez telefon). O ile na spacerze poza miastem na słuchawkach jest ok to już w miejskim zgiełku czy w pojazdach ledwo co słychać. Czasami się zastanawiam czy nie brać do muzy starego SE bo on grał głośno, że hej ;)

Alcatel OT301 ➡ Motorola T180 ➡ Ericsson R310s ➡ SE K700i ➡ Samsung SGH-X450 ➡ Nokia 3310 ➡ SE K550i ➡ Nokia 6650d ➡ Xperia Neo ➡ Lumia 820 ➡ Xperia S ➡ HTC Desire 820 ➡ HTC One M8 ➡ Huawei P9 ➡ Galaxy S6 ➡ Nokia 7.2 ➡ Galaxy A71

#406496  autor: Palacz
 25 maja 2010, 00:37
Biorac pod uwage fakt ze sluchawki do 5230 do chlam, sugeowałbym podlaczyc jakies Creatiwy albo cos ala w podobie (bedzie az za gosno) i odluch bedzie duuuzo lepszy-gwarantuje.

Mam swoje zdanie ale sie z nim nie zgadzam

#408259  autor: stypulkovski
 02 cze 2010, 17:53
Palacz pisze:Biorac pod uwage fakt ze sluchawki do 5230 do chlam, sugeowałbym podlaczyc jakies Creatiwy albo cos ala w podobie (bedzie az za gosno) i odluch bedzie duuuzo lepszy-gwarantuje.
Dokładnie - lepsze słuchawki to najlepsze i najpewniejsze rozwiązanie.
Można jeszcze coś pokombinować z alternatywnymi playerami na Symbiana, ale raczej mało to da.