• Wszystko, co związane z Symbianem
Wszystko, co związane z Symbianem
 #399715  autor: mariopzn
 19 kwie 2010, 10:56
Witam,oddałem swoją nokię do wymiany wyświetlacza.Odebrałem ją z nowym wyświetlaczem,problem polega na tym że kiedy ustawiam wygaszacz obojętnie jaki to mam czarny ekran.Nawet jeśli jest zablokowany to nie pokazuje nic,tylko czarny ekran.Co może być przyczyną???Poszedłem do komisu gdzie mi wymienili telefon,a tam powiedzieli że to może być wina oprogramowania.Wątpię w to bardzo ponieważ wcześniej działał normalnie,przed wymianą a nic z nim nie robiłem.
Ostatnio zmieniony 19 kwie 2010, 14:48 przez mariopzn, łącznie zmieniany 1 raz.

#399721  autor: kuwejt
 19 kwie 2010, 11:22
Wymienialem w swojej starej e51 wyswietlacz i zastosowałem najtanszy szrot z allegro za 17zl i mialem tak samo jak Ty. Cokolwiek pojawialo sie dopiero jak bylo jakies powiadomienie - tj. albo nieodebrane polaczenie albo nieodczytany sms. Podejrzewam że Tobie także zastosowali jakis najtańszy egzemplarz i jak widać taka już ich uroda.
Spowodowane to moze byc magistralą - bo jesli wlaczymy na oryginalnym wyswietlaczy w telefonie tryb oszczedzania energii to on wtedy maxymalnie sie sciemnia i widoczny jest tylko zegarek a te najtansze wyswietlacze interperuja to zapewne jako calkowite sciemnienie.

Audyt UX, www i SM
Szukasz pomysłu na prezent?
Satysfakcja użytkownika na FB

#399744  autor: mariopzn
 19 kwie 2010, 14:13
czyli jednym słowem porobili mnie!zostałoby mi iść tylko do salonu nokii i wymienić znowu wyświetlacz :/

#399869  autor: mariopzn
 19 kwie 2010, 23:09
wiadomo że nie,nawet nie będę próbował..