• Wszystko, co związane z Symbianem
Wszystko, co związane z Symbianem
 #396361  autor: grzegorz77
 30 mar 2010, 17:38
Tel. nówka, sprawdzany w sklepie. Wróciłem do siebie - nie można włączyć, ani naładować - zero reakcji. Znowu do sklepu - dostałem inną baterię - działa. Wracam do siebie, wyjmuję telefon z pudełka (tel. był dodatkowo w szczelnym woreczku), a tu telefonik cieplutki, nawet bardzo. Trochę to dziwne, bo przez jakąś godzinę był wyłączony. Otworzyłem obudowę - bateria jeszcze cieplejsza. Można go włączyć, wszystko działa.
Czy to jakaś usterka, czy też jest to normalne? Można ładować baterię i używać telefonu normalnie, czy lepiej jakbym nie korzystał z niego w takim stanie?

Fajnie - już się nie grzeje. Ale też nie odpala, ani nie widać wskaźnika ładowania. Znowu akumulator, czy może telefon coś tu psuje?

#396384  autor: kowcio
 30 mar 2010, 19:59
grzegorz77 pisze:Czy to jakaś usterka, czy też jest to normalne? Można ładować baterię i używać telefonu normalnie, czy lepiej jakbym nie korzystał z niego w takim stanie?
Absolutnie nie!

Telefon ma zwarcie. Pozostaje tylko serwis. Powiedz im, że telefon był wyłączony i zrobił się gorący...
grzegorz77 pisze:Fajnie - już się nie grzeje. Ale też nie odpala, ani nie widać wskaźnika ładowania. Znowu akumulator, czy może telefon coś tu psuje?
Bo już bateria nie ma nawet 0,1v, wyczerpana jest do zera. Przy czym bateria mając 3,5v już piszczy że jest słaba, a 3,3v uniemożliwia korzystanie z telefonu.
Teraz już jej nie naładujesz, ja bym nawet nie próbował.

Radziłbym też ładowarkę wymienic na inną oryginalną, nie wiadomo czy ona nie jest uszkodzona przez telefon, a to bardzo ważne, bo złą ładowarką można wręcz uwalić dobry telefon.