• Wszystko, co związane z Symbianem
Wszystko, co związane z Symbianem
 #392591  autor: rangiz
 11 mar 2010, 18:50
Witam, zacznijmy od tego, że postanowiłem się wykąpać wraz z odtwarzaczem z telefonu ;)
I nie byłoby w tym nic dziwnego, bo do wody nie wpadł, gdyby nie to, że leżąc na lekko wilgotnych dywanikach w łazience, klawiatura zaczęła wariować, czyli wciskając jeden klawisz właściwie reagowały cztery. Później jakieś cuda z ekranikiem, efekt końcowy jest taki, że ekran się nie podświetla, a cokolwiek widać tylko pod światło, a na przednim panelu nie reagują 3 klawisze... Do teraz nie wiem, jak to możliwe przy tak małej ilości wody, jakieś propozycje co z tym zrobić?

#392612  autor: orson_dzi
 11 mar 2010, 20:47
Ode mnie standardowo ryż.
Miska ryżu, telefon do środka na 24 godziny i bardzo dobrze wyciąga wilgoć ze środka.
Po tym czasie można dla pewności dać nową porcję ryżu.

Lista używanych telefonów nie mieści się w tym polu tekstowym :)

#392619  autor: PawełS
 11 mar 2010, 20:55
A ode mnie - kaloryfer. Na 3 sobie ustaw - na parę godzin połóż telefonik i niech 'śpi' :) Mój telefon kiedyś ożył po kąpieli, dzięki tej metodzie.

#392621  autor: orson_dzi
 11 mar 2010, 21:02
PawełS pisze:kaloryfer
Kaloryfer to ostatnia rzecz, jaką powinno się robić.
Pod wpływem ciepła, wilgoć z telefonu zacznie parować...

Lista używanych telefonów nie mieści się w tym polu tekstowym :)

#392675  autor: Xy
 12 mar 2010, 10:03
Połóż w ryżu jak radzi Orson albo... w kamyki dla kota. Też doskonale wsysają wilgoć. Na kaloryfer nie kładź bo zniszczysz telefon. Możesz także telefon rozkręcić tak jak potrafisz (żebyś nic nie zepsuł przy okazji) i połóż go gdzieś w pokoju (jakaś półka np.) i niech tam leży. Za jakieś 2 dni złóż go do kupy i zobacz czy działa. Jeśli nie, to odżałuj parę groszy i zanieś do serwisu... N95 fajnym telefonem jest i warto wydać nań kilka zł celem naprawy.

Alcatel OT301 ➡ Motorola T180 ➡ Ericsson R310s ➡ SE K700i ➡ Samsung SGH-X450 ➡ Nokia 3310 ➡ SE K550i ➡ Nokia 6650d ➡ Xperia Neo ➡ Lumia 820 ➡ Xperia S ➡ HTC Desire 820 ➡ HTC One M8 ➡ Huawei P9 ➡ Galaxy S6 ➡ Nokia 7.2 ➡ Galaxy A71