• Wszystko, co związane z Symbianem
Wszystko, co związane z Symbianem
 #388366  autor: aussiegirl
 17 lut 2010, 21:54
Kupiłam sobie play fresh i chciałam przełożyc do telefonu, który kupiłam w erze. Jak pan mnie informował telefony w erze od jakiegos czasu nie maja sim locków, więc probowałam włożyc karte do Nokii 6650. No i niestety nie czytal karty :( Nie wiem czy to symbian czy może koalicja operatorów przeciwko Play. A wy jak korzystacia z play fresh?

Pojawia się komunikat ze trzeba wpisac jakis odlokujacy...

----
zmienilem temat i przenioslem do wlasciwego dzialu
Ostatnio zmieniony 17 lut 2010, 22:04 przez aussiegirl, łącznie zmieniany 1 raz.

#388369  autor: thonka
 17 lut 2010, 22:01
po pierwsze: jest to bardziej zagadnienie techniczne, a wiec nie ten dzial.
po drugie: jezeli chce kod obdlokowujacy to moze chodzi o kod oblokowujacy telefon po zmianie karty sim. w nokiach standardowy kod to 12345.

ja to nie pomoze to najwidoczniej telefon jednak ma blokade, albo ktos zmienil kod odblokowujacy.
telefony bez simlockow w erze sa od jakiegos roku. jezeli zostal kupiony w tym czasie to zdejma blokade od reki z dowodem zakupu i umowa w innym wypadku dopiero po zakonczeniu umowy.

nic wiecej nie da sie tu napisac symbian nie ma tu nic do rzeczy. dla pewnosci proponuje wlozyc karte orange czy plusa - na 100% telefon tez ich nie przyjmie za pierwszym razem i rowniez poprosi o kod.
Ostatnio zmieniony 18 lut 2010, 12:45 przez thonka, łącznie zmieniany 1 raz.

Osoby używające więcej niż 3 wykrzykników lub pytajników to osoby z zaburzeniami własnej osobowości - Terry Pratchet

#388417  autor: Xy
 18 lut 2010, 10:40
SimLock założony. Mam jakąś kartę Play i zobaczę jak u mnie to wygląda ale to po południu ;) Jednakowoż powinno nie być simlocka...
Wsadź inną kartę i zobacz co będzie.

--EDIT--
Sprawdziłem. U mnie sima nie ma. Karta Playa poszła ;)

Alcatel OT301 ➡ Motorola T180 ➡ Ericsson R310s ➡ SE K700i ➡ Samsung SGH-X450 ➡ Nokia 3310 ➡ SE K550i ➡ Nokia 6650d ➡ Xperia Neo ➡ Lumia 820 ➡ Xperia S ➡ HTC Desire 820 ➡ HTC One M8 ➡ Huawei P9 ➡ Galaxy S6 ➡ Nokia 7.2 ➡ Galaxy A71