Użytkownik
Ranga
Obserwator
zduniasklad pisze:babka mi w salonie play'a powiedziala ze tak powinno byc ustawione by telefon sprawnie dziala,bo niby to jest po czesci powodem moich klopotow
Tym, że jak będziesz w zasięgu 3G (UMTS) to telefon sam się przeloguje do tej sieci, a jak zasięg będzie słaby to wskoczy do GSMu. A jak ustawisz GSM, to zawsze będzie korzystał z GSMu.zduniasklad pisze:A to jak myslicie:musze miec ustawiony tryb GSM,nie moze byc ten podwojny?
Czym to sie wogole rozni?
nie bez znaczenia jest tez to, ze przy wlaczonym trybie gsm bateria zuzywa sie troche wolniejkowcio pisze:W 3G jest szybszy internet i można przeprowadzac video-rozmowy. Poza tym siec jest mniej przepełniona. Tyle, że zasięg nie wszędzie jest i jest słabszy niż GSM.
To jest naprawdę pojęcie względne. Przede wszystkim zalezy od mocy sygnału i sposobu wykorzystywania telefonu- jeśli zasięg będzie słabszy i będziemy rozmawiac bardzo dużo, to na pewno bateria szybciej się wyładowuje. Jednak u mnie na czasie czuwania telefon chyba dłużej wytrzymuje w 3G, jeśli za dużo się z niego nie korzysta..thonka pisze:kowcio napisał/a:
W 3G jest szybszy internet i można przeprowadzac video-rozmowy. Poza tym siec jest mniej przepełniona. Tyle, że zasięg nie wszędzie jest i jest słabszy niż GSM.
nie bez znaczenia jest tez to, ze przy wlaczonym trybie gsm bateria zuzywa sie troche wolniej
powiedziala co wiedzialazduniasklad pisze:Nie wiem co ta babka z play'a sobie ubzdurala,ze telefon mi przez to szwankuje iz mam ustawiony tryb podwojny zamiast GSM