• Wszystko, co związane z Symbianem
Wszystko, co związane z Symbianem
 #379203  autor: Husek
 07 sty 2010, 19:12
witam.
mam problemy z moją nokią 5530 xm. a mianowicie, pierwszym z nich jest to, że telefon nie włączy się, kiedy w środku jest karta pamięci. drugim- nie ma tych ikonek na dole, w ustawieniach nie da się tego poprawić(a może źle szukam?). trzecim- w telefonie na działają te dwa przyciski u dołu(tylko jak jest pulpit, bo np. w menu wyjdź i opcje już działają)-telefon i kontakty.
stało się to po takiej sytuacji: otworzyłem aplikacje w menu, ale nie otworzyła się ona i wyświetlił się komunikat, że nie ma pamięci(nie pamiętam dokładnie). takie coś się zdarzało już kilka razy, ale restartowałen telefon i wszystki działało. ale tym razem telefon już się nie włączył...
bardzo proszę o pomoc. może dobrym rozwiązaniem byłaby aktualizacja softa lub hard reset karty pamięci? tego ostatniego jednak chciałbym uniknąć, bo na karcie mam dużo zdjęć itp... w ostateczności telefon oddam do serwisu, jednak zanim to zrobię chciałem się was poradzić.

[ Dodano: 2010-01-07, 20:45 ]
ps. czy jak zaktualizuję softa to utracę gwarancję?

#379243  autor: znawca
 07 sty 2010, 22:11
Po pierwsze i najważniejsze to format karty pamięci na kompie. Foty możesz skopiować na dysk, mp3 też i potem wgrać na nowo. To chodzi raczej o to, zeby aplikacje skasować itp...
Format telefonu też by się przydał.

DLACZEGO BBCODE NIE DZIAŁA?!

#379248  autor: vinc
 07 sty 2010, 22:21
Husek pisze:może dobrym rozwiązaniem byłaby aktualizacja softa lub hard reset karty pamięci?
Obie opcja w Twoim przypadku powinny pójść w parze ;)
Husek pisze:czy jak zaktualizuję softa to utracę gwarancję?
Nie stracisz gwarancji.

Obrazek