• Wszystko, co związane z Symbianem
Wszystko, co związane z Symbianem
 #359801  autor: Cazix
 15 wrz 2009, 20:54
Witam mam problem z Nokią N70. Gdy ktoś do mnie wysyła sms'a mam komunikat, że mam za mało pamięci do otworzenia wiadomości (jakoś tak). Skrzynkę odbiorczą, nadawczą itp mam pustą. W telefonie wolne jest 351mb na karcie pamięci, nie wiem o co chodzi. Proszę o odpowiedź jak odczytać te wiadomości. Dodam, że w prawym górnym rogu ekranu (pod wskaźnikiem baterii cały czas miga mała koperta)

#359811  autor: KiniaK
 15 wrz 2009, 21:25
Sprawdz czy jakies aplikacje nie sa otwarte w tle. Mozesz tez zrobic twardy reset telefonu.

#360567  autor: thonka
 19 wrz 2009, 12:28
komunikat ten pojawia sie gdy jest dostepne malo pamieci RAM. zazwyczaj wylaczenie i wlaczenie telefonu daje rade. jezeli nie to tak jak wyzej zostalo wspomniane - zobaczyc, czy nie ma zadnych programow dzialajacych w tle.
wersje muzyczne serii N maja domyslnie w tle wlaczony odtwarzacz muzyczny.

Osoby używające więcej niż 3 wykrzykników lub pytajników to osoby z zaburzeniami własnej osobowości - Terry Pratchet

#361202  autor: Cazix
 22 wrz 2009, 17:06
Witam, włączenie i wyłączenie telefonu nic nie daje, w tle nie ma żadnych włączonych aplikacji. Nie da się odebrać żadnej wiadomości, żadnego pliku, nie można zobaczyć nieodebrane połączenie, nie można nikogo zapisać do książki telefonicznej itp. Gdy chce coś zapisać wciąż wyświetla się komunikat, że jest za mało pamięci i żeby usunąć zbędne dane. Na karcie wolne jest ponad 600MB więc nie wiem o co chodzi. Proszę o pomoc.

#361213  autor: thonka
 22 wrz 2009, 17:41
ile masz wolnej pamieci w samym telefonie? wiadomosci, pliki i wszystkie inne rzeczy, ktore mozna odebrac np. przez bluetooth domyslnie sa zapisywane w pamieci telefonu.
sprawdz, moze cos Ci ja zapycha.

jezeli to nie da rady to pozostaje chyba tylko reset telefonu po uprzednim skopiowaniu z niego najwazniejszych danych.

Osoby używające więcej niż 3 wykrzykników lub pytajników to osoby z zaburzeniami własnej osobowości - Terry Pratchet

#361218  autor: KiniaK
 22 wrz 2009, 17:59
Proponuje rowniez wgranie firmawre za pomoca Nokia Software Updater.