• Wszystko, co związane z Symbianem
Wszystko, co związane z Symbianem
 #342891  autor: melipone
 25 cze 2009, 20:54
witam, właśnie go kupiłam, to mój pierwszy samsung, oraz telefon z systemem, więc jestem zielona, pytanie, da radę wgrać jakieś nowe stery żeby był głośniejszy (choć nie jest źle), drugie, mam internet przez wifi w laptopie z kablówki, ale jak jest lapek wyłączony, to chciałabym się podłapać pod tą sieć wifi, fon widzi sieć, ale nie chce się z nią łączyć, mam 15 znakowe hasło, czy nie za długie? wpisuje je i nic się nie dzieje, zna ktoś jakiś poradnik, co zrobić żeby złapać wifi (podkreślam że w domu stoi u mnie modem z anteną od sieci kablowej, to nie jest router)?
Ostatnio zmieniony 05 lip 2009, 21:26 przez melipone, łącznie zmieniany 3 razy.

#342920  autor: Bartosz0013
 25 cze 2009, 22:28
Ja mam I550 więc to "prawie" to samo.
Wgraj jakiś inny odtwarzacz niż standardowy, to będzie grał głośniej. Do tego wgraj nawligację Garmina. A inne programy to już wg potrzeb ;]
Ale jakbyś chciał używać tel do navi to kup ładowarkę samochodową, bo tak to 4-5h i bateria pada :/

#342967  autor: vinc
 26 cze 2009, 07:31
melipone pisze:da radę wgrać jakieś nowe stery żeby był głośniejszy (choć nie jest źle
Nie ma takiej opcji.
melipone pisze:kupiłem używanego, jest w nim karta, tam jest (jak podłączam przez usb na przykład) to na karcie jest sporo jakichś katalogów, rozumiem, że one tam muszą być? nei mogę sobie stworzyć własnych?
Być może ktoś nie sformatował karty pamięci. Wobec tego dla pewność zrób format karty z poziomu telefonu.

Obrazek

#343115  autor: melipone
 26 cze 2009, 23:39
ok, nawigacja działa, ale gdzieś czytałam o jakimś mangerze zadań (taks manager), jak to się nazywa? no i jeszcze mam pytanie, czy garmin xt to działa w trybie a-coś tam, że niby pobiera jakieś dane z sieci?? bo jeśli tak, to słyszałam, że trzeba zająć się jakimś plikiem żeby nie robił autostartu...

no i dalej mam problem z tym wifi, po prostu nie działa, jest sieć widoczna, ale opera mini się nie łączy, ma ktoś jakiś link do ustawień?

[ Dodano: 2009-06-27, 20:43 ]
ok, dalej walczę z wifi, no więc pamiętam kiedyś, że jak chciałam podłączyć do netu konsolę xboxa 360, to wpisałam tam adres mac swojego laptopa! i tak oszukałam, że niby to laptop się łączy, i poszło, teraz mam samsunga i550w i mam wrażenie, że przez to nie mogę się połączyć z wifi w domu, czy jest jakiś program, w którym można wpisać taki lewy mac laptopa w swojej komórce??

[ Dodano: 2009-06-28, 22:40 ]
następne pytanie, zna ktoś jakąś bardziej pojemną (polimerową) baterią pasującą do i550w?
Ostatnio zmieniony 04 lip 2009, 22:48 przez melipone, łącznie zmieniany 1 raz.

#344594  autor: Ujek_Stach
 04 lip 2009, 15:34
Ja też mam jedno pytanko: zakupiłem ładowarkę samochodową, ale niestety nie działała. Próbowałem w dwóch samochodach, dioda na ładowarce świeciła póki nie podłączyłem telefonu. Co może być nie tak?

#346490  autor: Loopez
 14 lip 2009, 11:47
Witam jako że telefon który miałem zepsuł się zdecydowałem się na zakup nowego :)
Stwierdziłem że jak już kupować to smartfon, a co się będę rozdrabniać,
i550 spełnia moje wymagania w 100% (no 95 bo boje się trackballa)
PS. Nokii nie chce bo ceny mnie przerażają, za nowy i550 zapłace ~460zł

Moje wymagania: Symbian, aparat minimum 3.2mpix, slot na karty pamięci (to ma chyba 3/4 telefonów w tych czasach), no i duży wyświeltacz (2,6 w i550 mnie baardzo zadowala)

Tak więc kilka pytań dla posiadaczy lub dla ludzi co telefon używali:
1. Jak z trackballem, używa się go wygodnie czy okropnie ? Mam małą rękę i raczej szczupłe palce więc jak będzie z używaniem?
2. Rozmiar telefonu - Czy nie jest czasem za duży? Oglądałem go tak z metra i wydawał się wielki ale jak w praktyce?
3. Awaryjność - psuje się czy raczej wytrzymały
4. Aparat - jak wychodzą zdjęcia i filmy

Jeżeli macie jakieś dodatkowe uwagi piszcie ;)

#346535  autor: marcinb
 14 lip 2009, 15:15
melipone pisze:ok, dalej walczę z wifi, no więc pamiętam kiedyś, że jak chciałam podłączyć do netu konsolę xboxa 360, to wpisałam tam adres mac swojego laptopa! i tak oszukałam, że niby to laptop się łączy, i poszło, teraz mam samsunga i550w i mam wrażenie, że przez to nie mogę się połączyć z wifi w domu, czy jest jakiś program, w którym można wpisać taki lewy mac laptopa w swojej komórce??
Może prościej byłoby zamiast zmieniać mac w komórce zrobić '1 klik' w ruterze :-)
Dasz radę dostać się do panelu administracyjnego do rutera? Wygląda na to, że jest ustawiony dostep do wifi tylko dla urządzeń z wpisanym wcześniej adresów mac. Także albo odfajkujesz to zabezpieczenie, żeby nie było aktywne albo dopiszesz do listy mac z samsunga.

:arrow: Na forum Telepolis od 29.01.2006.

#346543  autor: Singularity
 14 lip 2009, 15:41
tylko że to wyłączenie tego zabezpieczenia spowoduje że każdy będzie się do tej sieci mógł podłączyć (hasło jest dość słabym zabezpieczeniem) i zwyczajnie korzystać z niej.

Zdecydowanie lepiej jest dopisać mac adres swojego telefonu do listy niż wyłączać to zabezpieczenie.

#346549  autor: Ujek_Stach
 14 lip 2009, 16:20
Loopez pisze:Jak z trackballem, używa się go wygodnie czy okropnie ? Mam małą rękę i raczej szczupłe palce więc jak będzie z używaniem?
Nie wiem jak małą rękę masz, ale potrzebne są raczej szczupłe palce.
Loopez pisze:Oglądałem go tak z metra i wydawał się wielki ale jak w praktyce?
W praktyce jest z ~centymetr większy niż nokia 6020/6070.
Loopez pisze:Aparat - jak wychodzą zdjęcia i filmy
Zdjęcia bajer. Jedynie problem/zaleta?, że przycisk jest jednopozycyjny - naciskasz następuje AF i od razu foto.

#346740  autor: marcinb
 15 lip 2009, 14:16
Singularity pisze:tylko że to wyłączenie tego zabezpieczenia spowoduje że każdy będzie się do tej sieci mógł podłączyć (hasło jest dość słabym zabezpieczeniem) i zwyczajnie korzystać z niej.
Nie każdy - przecież pisał, że musi wpisywać hasło.
Mam nadzieję, że ma WPA-2.
Singularity pisze:Zdecydowanie lepiej jest dopisać mac adres swojego telefonu do listy niż wyłączać to zabezpieczenie.
Pisałem tez o tym.

[ Dodano: 2009-07-15, 14:17 ]
Przepraszam, pisała :-)

:arrow: Na forum Telepolis od 29.01.2006.

#405572  autor: helmutthegreat
 19 maja 2010, 16:49
Kupiłem dziś ten telefon i mam już kilka pytań:
- czy da się w jakiś sposób zrobić, żeby trackball świecił jako powiadomienie o nieodebranej rozmowie czy nowym smsie? Bo to jest jakieś dziwne przeoczenie ze strony producenta - przecież może świecić, to dlaczego nie świeci jako przypomnienie?

- czy da się z flasha zrobić latarkę? Bo ksenonowa lampa to nie jest przecież, no ale nigdzie nie znalazłem tego w opcjach telefonu.

Jest: BlackBerry 9700 + Nokia E51

Było: Samsung I550w, Motorola E8, Nokia E52, i200, SE K530i, Nokia E50, E590, Motorola Z6w, Motorola V3, Siemens CXV 70, Nokia 3100, Nokia 8210,

http://www.lastfm.pl/user/dzoners

#405709  autor: orson_dzi
 20 maja 2010, 12:54
helmutthegreat pisze:czy da się w jakiś sposób zrobić, żeby trackball świecił jako powiadomienie o nieodebranej rozmowie czy nowym smsie?
Jak może ktoś zrobił jakiś program do tego, to się da. Ale to musisz poszukać.
helmutthegreat pisze:z flasha zrobić latarkę?
Nie pamiętam czy jak dasz aparat albo filmy i włączysz lampę, to świeci ciągle, czy tylko przez chwilę...
Możliwe, że da się coś kodami serwisowymi zdziałać ale menu serwisowe w i550 jest dość skomplikowane i ciężko tam dojść co jest co.

Lista używanych telefonów nie mieści się w tym polu tekstowym :)

#405766  autor: helmutthegreat
 20 maja 2010, 18:16
Aparat nie, ale jak się filmy kręci, to faktycznie świeci cały czas. Czyli gdyby producent chciał, to by taka opcja była ;/

Coś mi się wydaje, że się z samsungiem za bardzo nie zżyjemy i pójdzie na sprzedaż za chwilę ;)

Było: Samsung I550w, Motorola E8, Nokia E52, i200, SE K530i, Nokia E50, E590, Motorola Z6w, Motorola V3, Siemens CXV 70, Nokia 3100, Nokia 8210,

#405812  autor: orson_dzi
 20 maja 2010, 21:31
Nie wiem czy coś to da ale możesz spróbować. Patent jest na U800 ale może jednak.
latarkę można włączyć wpisując kod *#0523# następnie 4x klikając #, potem 7 (Base Band) i 5 (CamFlashLed Test). Teraz latarkę włącza i wyłącza się klawiszami 1 i 2.

Lista używanych telefonów nie mieści się w tym polu tekstowym :)

#405837  autor: helmutthegreat
 20 maja 2010, 23:20
rozumiem, że w międzyczasie nie naciskam zielonej słuchawki, tylko pod rzad to wstukiwać trzeba na klawiaturze po prostu (wszystkie znaki pod rzad się maja wyświetlic na ekranie)? Jeśli tak to niestety nie działa...