• Wszystko, co związane z Symbianem
Wszystko, co związane z Symbianem
 #315225  autor: arab105
 03 lut 2009, 18:37
WITAM !! Od niedawna jestem posiadaczem nokii n73 ( niestety nie jestem zbytnio z niej zadowolony... ) Mam pytanie : czy da się ustawić w niej, aby na wyświetlaczu pokazywana była data i jeśli tak to jak to zrobić ?? Lub coś takiego jak SE, że po naciśnięciu bocznego przycisku do ściszania lub pogłaśniania dźwięku pokazywany jest status telefonu ( żywotność bateria w %, własny nr kom, pokazywany profil, data ) . I czy możliwe jest wyłącznie ekranu powitalnego i tej melodyjki... ? POZDRAWIAM
Ostatnio zmieniony 03 lut 2009, 22:21 przez arab105, łącznie zmieniany 1 raz.

#315367  autor: Orfi
 04 lut 2009, 00:03
Jeżeli chcesz,żeby w trybie czuwania na wyświetlaczu była widoczna data i godzina to: kliknij w Menu, następnie Narzędzia, później Tematy (Themes),kliknij edytuj,wyświetli Tapeta i Wygaszacz,kliknij wygaszacz i ustaw jako Data i godzina. W Nokiach nie ma procentowego wskaźnika zużycia baterii.

[ Dodano: 2009-02-04, 00:16 ]
Chodzi Ci o tzw.ekran startowy (rączki Nokii) czy o ekran startowy z logo operatora? Z tego co wiem pierwszy jest niezmienialny a drugi można skasować pod warunkiem wgrania czystego softu Nokii dla danego modelu w serwisie(tutaj NSU nie zadziała,bo podnosi wersję wraz,z całym brandem dla danego operatora,więc logo startowe Ery,Plusa czy Orange zostaje). Na gwarancji w autoryzowanym serwisie Nokii nie zmienią Ci na inne,tylko podwyższą wersję. Poza gwarancją wgrywają nowy,czysty soft za 70 zł (zmieniają Product Code).

Orfi

#315433  autor: arab105
 04 lut 2009, 14:05
Dziękuje za pomoc Orfi :) Lecz chodziło mi, aby jak telefon jest odblokowany była pokazywana data na wyświetlaczu a nie w wygaszaczu ekranu. Z tego co sie dowiedziałem to data jest wyświetlana, gdy profil telefonu jest ustawiony na Ogólny. Nie da sie tego zmienić ??
A z tym logiem startowym operatora i nokii to już sobie odpuszczę :p
POZDRAWIAM

#315442  autor: fortel
 04 lut 2009, 14:22
Na polskim Ipmarcie w dziale wygaszacze jest taki wygaszacz c.clock ktory jest dedykowany na telefony z Symbianem.Mam nadzieje,ze spelni Twoje oczekiwanie.Na mojej 6120c dziala znakomicie i nie znam lepszego.Na forum-trzeba sie zalogowac ! :smt006

#315479  autor: kowcio
 04 lut 2009, 16:28
arab105 pisze:Chodzi Ci o tzw.ekran startowy (rączki Nokii) czy o ekran startowy z logo operatora? Z tego co wiem pierwszy jest niezmienialny a drugi można skasować pod warunkiem wgrania czystego softu Nokii dla danego modelu w serwisie(tutaj NSU nie zadziała,bo podnosi wersję wraz,z całym brandem dla danego operatora,więc logo startowe Ery,Plusa czy Orange zostaje). Na gwarancji w autoryzowanym serwisie Nokii nie zmienią Ci na inne,tylko podwyższą wersję. Poza gwarancją wgrywają nowy,czysty soft za 70 zł (zmieniają Product Code).
Można sobie też zmienić samemu Product Code (sam się tym ostatnio bawiłem), jest to wykonalne, ale jak nie czujesz się na siłach to odpuść sobie to ;] Z resztą tak często włączasz telefon,że tak przeszkadza to Tobie? ;)

#315527  autor: vinc
 04 lut 2009, 21:29
arab105 pisze:I czy możliwe jest wyłącznie ekranu powitalnego i tej melodyjki... ?
Pewnie, że jest możliwość zmiany animacji startowej, ale trzeba złamać system = utrata gwarancji ;) można też zmienić animację końcową. Wszystko znajdziesz tu KLIK

Obrazek

#315670  autor: arab105
 05 lut 2009, 15:36
Dzięki Fortel :) Zainstalowałem już ten program, działa bez zarzutów , dodatkowo cieszy mnie widok bateri w % . Bardzo dobry program POZDRAWIAM