• Wszystko, co związane z Symbianem
Wszystko, co związane z Symbianem
 #309748  autor: peemef
 11 sty 2009, 14:09
Witam, szukałem coś na ten temat w internecie ale widocznie źle formułuje swoje myśli i nie mogłem nic takiego wyszukać ;)
Otóż od niedawna jestem posiadaczem N73 ME (soft v 4.0736.3.2.1) i zauważyłem bardzo dziwną przypadłość, którą zresztą po jakimś czasie miałem i w innych telefonach które używałem w przeszłości.. otóż załóżmy że ktoś mi wysyła dwuczęsciowego smsa. Odpisuje, a pare minut po nim dostaje kolejnego dwuczęściowego. Problem w tym, ze pierwsza część smsa - rzeczywiście - jest taka jak powinna być, natomiast druga.. taka jak z pierwszego smsa. Oczywiście drugiej części już nigdzie nie ma, sms zwalony, i tak cały czas. Tak sie nie da funkcjonować. Proszę o poradę z czym to może być związane i jak można to naprawić. Z góry dzięki za wszystkie odpowiedzi.

#309751  autor: Prezesek
 11 sty 2009, 14:22
Mam tak samo ! Kowcio może to potwierdzić. Czasami przychodzą puste sms z nieznanego numeru. Kilka razy do dnia urwane sms'y lub tak jak u ciebie "pomieszane" w innych telefonach równiez taż tak miałem. Więc problem tutaj chyba tkwi w Karcie Sim. Z jakiej sieci masz ?? U mnie problem wystepuje w Orange

#310152  autor: peemef
 13 sty 2009, 12:17
U mnie występuje tylko problem z pomieszanymi smsami. Tak, sim w Orange.