Witam
a)]Nokia 6650 T-mobile- dostępna tylko w Erze (niestety)

Jak wiemy, jest to telefon oparty na systemie Symbian, za którym nie przepadam, więc pierwsze pytanie - najważniejsze: jak sprawuje się ten system w tym telefonie? Ja widziałem w autobusie jedną kobietę z tym telefonem i coś jej się nie chciało zrobić w nim, i mówiła "no dalej... ...wreszcie"

Czy naprawdę system nie działa płynnie? Chciałbym, żeby Symbian chodził tak jak na np. E51

2. Jakość wykonania- jak wiemy, Nokia stacza się na same dno jeśli chodzi o jakość wykonania... Klapka ma luzy po jakimś czasie, w ogóle dobrze jest spasowana?
3. Bateria. 1500 mAh- bardzo dużo, tylko ile jest w stanie wytrzymać i przy jakim użytkowaniu?
4. Sim-lock. Jak wiemy, sim-locki są zakładane na Erę... Czy komuś udało się zdjąć sim-locka z tego telefonu? Jeśli tak, to za ile, oraz czy działają na tym telefonie jakieś turbo-simy, x-simy i te inne nakładki tego typu mające na celu ominięcie sim-locka? Ktoś testował już?
b) Nokia 6555. To samo, czyli:
Jak z jakością wykonania, klapką, baterią, czy w ogóle warto jest pchać się w ten telefon?
c) Nokia 6600 Fold. Trochę cena mnie odstraszyła, ale ok... Niech będzie.
Telefon nie jest tani, więc koniecznie musi być dobre wykonany... Czy w tym modelu mogę się tego spodziewać? Jak z baterią?
Proszę o wszystkie wady i zalety tych telefonów.
Miałem już Nokię 2760 z klapką, ale jakość wykonania rzuciła mnie na kolana, więc nie chcę rozczarować się kolejny raz.
Dziękuję bardzo za wszystkie odpowiedzi.