bernov pisze:Witam
Jestem świeżym posiadaczem N85. Zasięg nadajnika FM jest wymierny, najlepiej gdy leży obok wieży lub radia. Natomiast W samochodzie sprawuje się b.dobrze. Jeżeli chodzi o Slider to trafiłem na sztukę "bardzo sztywną" jednak prawdą jest że bywają luźne, odwiedziłem kilka sklepów zanim trafiłem. Jakość wyświetlanego obrazu jest B.Dobra, bateria 1200 trzyma długo (prawie 2 dni non stop bawienia się telefonem). Divix Player też sobie dobrze radzi. Niestety po 3 dniach padł pixel i to na środku wyświetlacza:( Dodam jeszcze że jakość słuchawek jest słaba i głośnik bardzo cichy (odtwarzanie muzyki), wzmocnienie na wyjście telewizyjne bardzo słabe- nic nie słychać. Polecam słuchawki z ericssona, nadrabiają straty.
Co do nadajnika to potwierdzam, w samochodzie działa wyśmienicie, w domu bardzo dużo zależy od pozycji w jakiej znajduje się telefon, czasami np. z 40cm działa gorzej niż np. z 2m -
(zasięg wynosi tak koło 5m maksymalnie) zależy jak ustawimy w przestrzeni telefon, ja po kilkunastu próbach stwierdziłem że nie jestem w stanie ustalić jaka pozycja jest idealna

Dobrze jak leży na stole wyświetlaczem do góry, chyba jest najlepiej wtedy, paradoksalnie odwrócona w drugą stronę (wyświetlaczem do dołu - czyli anteną FM do góry) działa gorzej

mimo że blat stołu nie przesłania anteny FM

Co do badpixeli - w Nokii to porażka jakaś jest - ja żeby wybrać sztukę dla siebie w sklepie spędzam godzinę i przebieram z kilkunastu sztuk aż w końcu znajdę idealną - Nokia generalnie nie popisuje się wyświetlaczami ostatnio, w innych telefonach jest to wada znacznie rzadziej występująca - sporadycznie, w Nokii nagminnie

Polecam dokładnie obejrzeć wyświetlacz przy zakupie!!!