• Wszystko, co związane z Symbianem
Wszystko, co związane z Symbianem
 #296363  autor: maniursko
 06 lis 2008, 21:06
Witam. Mam następujący problem z nokia n82.
Po pierwsze nie działaja mi wszytkie aplikacje ktore mam zainstalowane z folderze aplikacje
po drugie nie idzie tych aplikacji usunac...gdy naciskam usun wyswietla sie poczatkowa faze usuwania mianowicie na tło naklada sie biała przezroczysta "tapeta"
po trzecie nie idzie zainstalowac aplikacji na telefonie....gdy np wrzucam plik na telefon powiedzmy z rozszerzeniem jar. to na poczatku wszystko jest ok...pyta czy zainstalwoac itd...ale gdy juz sie instaluje zawiesza sie na mniej wiecej 90 % instalacji i dalej nic ..zawias...czy ktos mi powie jak rozwiazac ten problem ? tylko nie chciałbym formata gdyz mam bardzo wazne pliki na telefonie których nie mogę usunac..z gory dziekuje
Ostatnio zmieniony 06 lis 2008, 21:19 przez maniursko, łącznie zmieniany 1 raz.

#296364  autor: piokuk
 06 lis 2008, 21:12
Przekopiuj ważne pliki i formatuj. Póki możesz to zrobić. Reszta to rozwiązania tymczasowe.

#296366  autor: maniursko
 06 lis 2008, 21:22
Przekopiuj ważne pliki i formatuj. Póki możesz to zrobić. Reszta to rozwiązania tymczasowe.

nie ma innego rozwiazania ? obawiam sie ze jak zrobie formata to strace wazne pliki z m.in garmin mobile itd

#296386  autor: piokuk
 06 lis 2008, 22:14
No a nie możesz zainstalować sobie garmina od początku? Ja prewencyjnie formatuję swoją Nokię raz na pół roku. Nie wiem jak było w Twoim wypadku ale pewnie próbowałeś instalować wiele programów (często na próbę) i w końcu coś się przytkało. Tak bywa. Poza tym nie wiem czy bawiłeś się wersją Nokia Maps z ipmarta - chodzi fantastycznie i mi do codziennej nawigacji w zupełności wystarcza. Aha - gdybyś chciał podgadać o N82 to pstryknij na gg.

#312488  autor: jurkos140
 23 sty 2009, 20:27
:( witam ja mam mały problem z n82 czeste restarty przy otpalaniu neta galeria nie widzi zdjec po formacie było ok do momentu jak odinstalowałem temat znikneły mi opcje w odtwarzaczu mp3 i znowu format mi pozostał prosze o rady mam najnowszy soft pozdrawiam

#312495  autor: vinc
 23 sty 2009, 20:56
jurkos140 sprawdzasz czy wszystkie aplikacje masz zamknięte, ponieważ może masz sporo programów działających w tle. Dodatkowo radzę tematy instalować w pamięci telefonu, a nie na karcie pamięci (jeśli tam je instalujesz). Dodatkowo raz na jakiś czas format nie zaszkodzi ;)

Obrazek

#312516  autor: jurkos140
 23 sty 2009, 21:57
:cry: tematy miłem 2 zainstalowane w pamici tele 3 gierki i jbak taskmana opere mini i troche muzy, izdjec chciałem zainstalowac ngage to wyskoczył jakis bład i znikła mi ikona ngage normalnie masakra nowy fon ngage zassałem z strony noki co z tym fante robic