• Wszystko, co związane z Symbianem
Wszystko, co związane z Symbianem
 #293531  autor: agent
 19 paź 2008, 23:07
Czy w Nokii N95 8 GB można całą pamięć wykorzystać na książkę telefoniczną, kosztem multimediów? Mam akurat takie potrzeby.

Czy dyktafon nagrywa pliki w określonych wielkościach (długościach czasu nagrania)? Potrzebuję możliwości nagrania np. dwugodzinnego posiedzenia.

Czy aparat fot, ma możliwość pomiarów w prawie całkowitej ciemności?

Czy powyższe funkcje dotyczą może tylko wyższego modelu (N96)?

Pozdrawiam.

Od moda: pamiętaj by tematy zakładac w ten sposób. Poprawiłem.
Ostatnio zmieniony 20 paź 2008, 18:50 przez agent, łącznie zmieniany 1 raz.

#293714  autor: Gela
 21 paź 2008, 13:11
agent pisze:Czy w Nokii N95 8 GB można całą pamięć wykorzystać na książkę telefoniczną, kosztem multimediów? Mam akurat takie potrzeby.
Tak, ale pamięć wbudowaną (100mb) a co do masowej (8gb) to chyba nie ale nie jestem pewien.
agent pisze:Czy dyktafon nagrywa pliki w określonych wielkościach (długościach czasu nagrania)? Potrzebuję możliwości nagrania np. dwugodzinnego posiedzenia.
Standardowy dyktafon: 1h. Za pomocą programu - aż do wyczerpania pamięci.
agent pisze:Czy aparat fot, ma możliwość pomiarów w prawie całkowitej ciemności?
Chodzi o AutoFocus? Tak, z flashem najpierw pali się dioda światłem ciągłym i telefon łapie ostrość, gdy już złapie gaśnie, a następnie przy robieniu zdjęcia zapala się tylko na chwile.
Bez lampy też łapie bez problemu.
agent pisze:Czy powyższe funkcje dotyczą może tylko wyższego modelu (N96)?
Nie miałem styczności z n96 ale to bardzo podobne telefony wiec pewnie dotyczy obydwu modeli.

#293789  autor: thonka
 21 paź 2008, 21:07
biorac pod uwage, ze oba modele sa na symbianie, a dyktafon i dzialanie ksiazki telefonicznej w kazdym nowszym symbianie jest takie samo, raczej roznic nie ma.

co do zdjec to bez rewelacji - zarowno w jednym jak i w drugim urzadzeniu.

Osoby używające więcej niż 3 wykrzykników lub pytajników to osoby z zaburzeniami własnej osobowości - Terry Pratchet

#293797  autor: Kutanga
 21 paź 2008, 21:40
Mobilne dyktafony nie sa jak narazie zbytnio dopracowane pod wzgledem jakosci i niezbyt nadaja sie do nagrywania czegokolwiek, a w szeczegolnosci posiedzen czy wykladow. Co do ksiazki telefonicznej to nie ma raczej problemu z zapisaniem na pamieci masowej ale to nie powinno byc potrzebne bo w na przykladowych 100 mb pamieci flash wejdzie na pewno wystarczajaco numerow. Odnosnie twoich pytan to w obu modelach raczej sa te same opcje bo sa to podobne modele na tym sofcie, pozdrawiam ;)

#294665  autor: mrofko
 26 paź 2008, 16:02
Gela pisze:
agent pisze:Czy w Nokii N95 8 GB można całą pamięć wykorzystać na książkę telefoniczną, kosztem multimediów? Mam akurat takie potrzeby.
Tak, ale pamięć wbudowaną (100mb) a co do masowej (8gb) to chyba nie ale nie jestem pewien.
agent pisze:Czy dyktafon nagrywa pliki w określonych wielkościach (długościach czasu nagrania)? Potrzebuję możliwości nagrania np. dwugodzinnego posiedzenia.
Standardowy dyktafon: 1h. Za pomocą programu - aż do wyczerpania pamięci.
agent pisze:Czy aparat fot, ma możliwość pomiarów w prawie całkowitej ciemności?
Chodzi o AutoFocus? Tak, z flashem najpierw pali się dioda światłem ciągłym i telefon łapie ostrość, gdy już złapie gaśnie, a następnie przy robieniu zdjęcia zapala się tylko na chwile.
Bez lampy też łapie bez problemu.
agent pisze:Czy powyższe funkcje dotyczą może tylko wyższego modelu (N96)?
Nie miałem styczności z n96 ale to bardzo podobne telefony wiec pewnie dotyczy obydwu modeli.

co do wyczerpania pamieci na uzycie ksiazki, tylko wbudowana pamiec poza tym wydaje mi sie ze ciezko jest zapelnic 100 mb kontaktami :P

To be or not to be ? :P