Witam.
Też się z tym męczyłem - myślałem, że wina softu albo coś. Próbowałem z innym softem - nic. Próbowałem zmieniać ustawienia takie jak: serwery pozycjonowania, metody pozycjonowania, punkty dostępu itd...
Nic nie pomagało. Mail ani telefon do centrum obsługi samsungów nie pomogły, o serwisie autoryzowanym nawet nie wspominam, (w Rzeszowie w mPunkcie stwierdzili, że... g810 nie ma wbudowanego gps!).
W instrukcji jest coś takiego:
"Przed rozpoczęciem korzystania z danych GPS należy aktywować metodę pozycjonowania – przez interfejs Bluetooth lub sieć bezprzewodową."
Z tym też nie mogłem sobie poradzić. Mam wifi w domu, wszystkie internety i Operki działały, ale GPS - nie. Nie aktywował się. Próbowałem z różnymi serwerami pozycjonowania, nie tylko z tym firmowo wpisanym h-sl...
W końcu stwierdziłem, że trzeba spróbować z bluetoothem. Kolega ma moduł BT GPS, więc wyszliśmy się przejść chwilę.
Z jego modułem (oczywiście w metodach pozycjonowania musiałem zmienić na bluetooth gps) GPS działał jak trzeba. Chwilę posprawdzałem, co można zrobić i rozłączyliśmy komunikację BT. Włączyłem w metodach pozycjonowania "Samsung" (wewnętrzny) i... po chwili okazało się, że wszystko działa
Tego gps-a trzeba po prostu "rozdziewiczyć" ;] np modułem BT lu siecią bezprzewodową (nie mam pojęcia, jak ten drugi sposób). Od tej pory wszystko działa.