• Wszystko, co związane z Symbianem
Wszystko, co związane z Symbianem
 #270680  autor: grzechu01
 10 cze 2008, 19:47
Witam,
Miesiac temu kupilem na allegro Nokie E51, od czlowieka, ktory kupil ja pol roku temu. Od tygodnia nie dziala mikrofon. Bylem w Nokii, ale powiedzieli mi, ze nie uznaja reklamacji, bo telefon nie byl przeznaczony do sprzedazy na terenia UE (??). Zasugerowali, zebym odeslal do sprzedawcy, tylko problem jest taki, ze on jest z Wroclawia, a ja z Poznania. Nie wiem co zrobic. Pytalem w jakims komisie, powiedzieli, ze nie przyjma do naprawy, bo bylaby droga i w ogole nie wiadomo, czy by sie udala. Chyba odesle sprzedawcy, ale czym ? Poczta, kurierem ? Z jakims potwierdzeniem odbioru czy co ? Troche sie boje, ze ja im wysle, a oni mi nie odesla ??
Z gory dzieki za wszelkie sugestie i za to, ze chcialo sie komus to przeczytac
Pozdro

#270695  autor: Niffer
 10 cze 2008, 20:27
Skontaktuj się ze sprzedawca i omowcie sprawe, najlepiej niech przesle ci pieniadze na konto zanim wyslesz albo zaplaci kurierowi przy odbiorze

#270702  autor: grzechu01
 10 cze 2008, 20:52
z tymi pieniedzmy byloby idealnie, tylko, ze na fakturze, ktora ja od niego mam jest ponad 1000 zl, za tyle kupil gosc, od ktorego ja kupilem za 600 zl, wiec nie wiem ile mialbym chciec, a czy jak sie oddaje w sklepie, to tez sie dostaje jakies potwierdzenie ??

#270708  autor: Klusek
 10 cze 2008, 20:57
grzechu01 pisze:z tymi pieniedzmy byloby idealnie, tylko, ze na fakturze, ktora ja od niego mam jest ponad 1000 zl, za tyle kupil gosc, od ktorego ja kupilem za 600 zl, wiec nie wiem ile mialbym chciec,
No chyba chciałbyś zwrot kosztów czyli tyle ile za niego zapłaciłeś. Na jakiej podstawie miałbyś żądać więcej?

Obrazek
Obrazek

#270712  autor: grzechu01
 10 cze 2008, 21:08
czyli sugerujecie, zebym uderzyl do goscia na allegro, od ktorego kupilem, a nie do sklepu, skad mam fakture i gwarancje ? tylko, ze to juz ponad miesiac, gosc mi zadnej gwarancji rozruchowej nie dal, orientujecie sie czy wg prawa mam prawo zwrotu przedmiotu zakupionego na allegro, a jesli tak to przez jaki okres ? Z gory dzieki

#270714  autor: dechomenon
 10 cze 2008, 21:20
w ogóle na jakiej podstawie, żadasz od niego pieniędzy ? jedynie żądaj od niego naprawy tego telefonu...bo wydaje, mi się że kasy Tobie nie odda.

#270716  autor: Klusek
 10 cze 2008, 21:26
A gdzie ten telefon został w ogóle zakupiony? U nas w jakimś polskim poważnym sklepie? Jeśli tak to może rzeczywiście lepiej uderzyć do nich a nie do sprzedawcy z Allegro, bo ten może być Bogu ducha winien. Tylko przed wysłaniem telefonu najpierw się z nimi skontaktuj i przedstaw im całą sytuację.

Obrazek
Obrazek

#270720  autor: grzechu01
 10 cze 2008, 21:39
dechomenon pisze:bo wydaje, mi się że kasy Tobie nie odda
tez mi sie tak wydaje

Polski sklep we w Wroclawiu. A czy powazny to nie wiem, bo nawet go nie widzialem, jak juz mowilem kupilem od goscia, ktory tam kupil przez allegro