• Wszystko, co związane z Symbianem
Wszystko, co związane z Symbianem
 #245081  autor: Rebel
 11 sty 2008, 00:10
Witam, mam duży problem z moją E60, proszę o jakieś porady...
Telefon mam od półtora roku, do tej pory wszystko działało bez zastrzeżeń, aż nagle "rozsypała" się przeglądarka. Objawy są takie, że po kliknięciu na ikonę połączenia z internetem przeglądarka zawiesza się (telefon pozostaje sprawny). Wgranie nowego softu pomaga tylko na kilka dni, po czym znowu sytuacja się powtarza. Strasznie mnie to irytuje bo często korzystam z netu i trochę bez sensu jest wymienianie softu w telefonie co 4-5 dni...
Aparat jest bez simlocka, pracuje w sieci Orange, ma założoną kartę pamięci 2GB Kingstona.
Będę wdzięczny za jakieś pomysły co do przyczyny awarii...

#245091  autor: dechomenon
 11 sty 2008, 02:49
jeśli aktualizacja softu nie pomaga to może być hardware, więc pewnie pozostaje wizyta w serwsie, bo zauważ, że nie działa tylko jedna i ta sama rzeczy, mimo aktualizacji oprogramowania.

#245176  autor: piotrz
 11 sty 2008, 15:39
hm czy masz backupa?
sformatuj kartę pamięci. nie robiąc backupa, to znaczy skopiuj sobie z niej jakieś ważne dla Ciebie pliki (zdjęcia filmy, czy co tam na niej masz, ale bez aplikacji.)
oczywiście jeśli na niczym Ci nie zależy to po prostu sformatuj i tyle.

#245357  autor: Rebel
 12 sty 2008, 14:30
piotrz pisze:
sformatuj kartę pamięci. nie robiąc backupa
Jak rozumiem, podejrzewasz, że przyczyną problemu może być jakiś konflikt z kartą pamięci? O tym nie pomyślałem, ale spróbuję. Dzięki.