Siem
właśnie dostałem N95 8GB i chciałem się podzielić moim wrażeniami na jej temat. Na razie piszę ogólnie, postaram się opisać dokładniej ale teraz nie znam pełnych możliwości telefonu. A więc co do desingu telefonu, to Nokia postarała się tym razem bardziej gdyż np: klawisze nawigacyjne z przodu nie są totalnie srebrne ale jakby brązowawe i pięknie mienią się w świetle tak samo jest z obudową oka głównej kamery, największą wadą jak narzazie dla mnie jest brak przesłony obiektywu przez co bardzo łatwo może się on porysować (wiem to z własnego doświadczenia Sony W810i, po miesiącu obiektyw był z ryskami). Wyświetlacz mnie po prostu powalił swoją wielkością barkiem pixeli i głębią kolorów. Aparat robi fotki bardzo podobnej jakości co N95 (mobile review.com) ale za to znacznie szybciej je zapisuje trwa to jakąś 1/2 sekundy naprawdę szybko, w ustawieniach jest parę nowych trybów ale jeszcze ich nie testowałem. Minusem też jest wolno chodzący USB zgrywa jakieś 5MB/3s przez co gdy zgrywałem ponad 150 piosenek trwało to koło 20min i do tego filmy więc trochę to trwało. Telefon jakby zacina gdy wchodzimy w muzykę trwa to jakieś 10sec nie mam pojęcia czemu, sprawdzało to też przed zgraniem piosenek i było to samo. Co do Mp3 to nawet jest nowa wizualizacja jakieś tandetne kulki (nie wiem czy ktokolwiek to używa), N95 8GB gra jakby troszkę głośniej i z lepsza jakością niż zwykła wersja. Jednak na słuchawkach (EP-630) słyszałem takie dziwne pstryki nie wiem skąd może zabrudzone wejście słuchawkowe (?). Warto też wspomnieć że instalacja programów trwa troszkę dłużej niż w poprzedniczce pewnie dlatego że jest aż 8GB pamięci i tak musi pogrzebać. Warto powiedzieć parę słów na temat słuchawek gdyż pilot waży tyle co nic i to dosłownie prawie się go nie czuje, ma też bardzo fajne przyciski. Slider otwiera się jak po maśle bez żadnych
przejazdów i szelestów jak było w zwykłej wersji. Na telefonie jest nagrany film Spider Man 3 ale nie mogę go odtworzyć gdyż pisze że "brak klucza aktywacyjnego" a w menu napisane jest "klucz aktywacyjny stracił ważność" nie wiem czemu.
Na razie formatuję baterie i zobaczymy ile będzie trzymać, potem napisze coś bardziej szczegółowo gdyż telefon niedawno przyszedł.
Samsung I8510 INNOV8