• Wszystko, co związane z Symbianem
Wszystko, co związane z Symbianem
 #232303  autor: Patricko
 09 lis 2007, 20:05
Witam.

Posiadam telefon Motorola Z8.
Ale nie z sieci PLAY tylko z zagranicznej sieci O2, ponieważ kiedy go kupiłem to jeszcze go nie było w Polsce. No i mam problem. Niby konto mam dobrze skonfigurowane na ere, ale prawdopodobnie mmsy odemnie nie wychodzą ponieważ nie dostaje potwierdzenia, a koperta jest cały czas koloru żółtego, więc raczej nie został wysłany.

Mógłby mi ktoś jakoś pomóc z tymi MMS'ami ?

Tylko nie piszcie , żebym zadzwonił na BOA, ponieważ tam mi powiedzą, że telefon nie jest w ich sieci i tyle będzie z takiej rozmowy. Wiem, bo próbowałem i nieźle się wkur...zyłem....

Także jeszcze raz proszę o waszą pomoc. Może będzie wiedzieć co zaradzić na to.

Z góry dziękuje i pozdrawiam.

#232323  autor: Patricko
 09 lis 2007, 21:30
Oj zapomniałem powiedzieć.
Abonament

#232412  autor: yagi
 10 lis 2007, 08:45
Jesli chodzi o Motke to ustawienienetu recznie to niezla akrobacja. Sprobuj sobie przeslac ustawienia dla V3x lub K1.

Mozesz tez napisac do Motoroli i poprosic o instrukcje jak to zrobic. W koncu powinni dac Ci takie wsparcie techniczne ;)

Obrazek

:!: Yagi's Para Para Dekkai Mara Mix (14.09.2010)

#232424  autor: Patricko
 10 lis 2007, 10:00
Wgrałem konfigurację z K1 i MMS się wysłał.
Wysłałem do na próbę do siebie, jednak wciąż nie doszedł do mnie.
Normalne, że to tak długo idzie ? Wysłałem go z 2 - 3 minuty temu.
 #309827  autor: blax16
 11 sty 2009, 19:38
A tu dla tych którzy wciąż nie mogą ustawić odbieranie mms-a i internetu w Motoroli Z8 8) A więc:
1)klikamy tutaj : http://motorolasetup.tarsin.com/countryselect.htm
2)wybiramy kraj (jak sie domyślam) Polska :roll:
3)wybieramy model telefonu np. MOTORIZIR Z8
4)Wybieramy operatora, wpisujemy nr telefonu i wpisujemy e mail (nie konieczne)
5) Poniżej wybieramy co chcemy uaktywnić czyli MMS ,Internet, WAP i email komórkowy..wpisujemy kod weryfikacyjny i klikamy dalej
6)Następnie dostajemy wiadomość wpisujem swój kod pin (jeśli nie działa wpisujemy 1234)
7)Następinie klikamy Przyjmij
8) Wchodzimy w Panel Sterowania (dla Z8), Ustaw. obsługi wiad. , Konto MMS, i konto inetrnetowe ERA MMS( tak było u mnie) adres centrum usług (http://mms.era.pl/servlets/mms), Wstępnie ustawione konto (inne)

Potem powinno wszystko pięknie śmigać. Na 99%. Mi poszło za drugim razem :smt004 w razie problemów pisać na e mail [email protected] :smt006