• Wszystko, co związane z Symbianem
Wszystko, co związane z Symbianem
 #221236  autor: koggi
 15 wrz 2007, 20:49
Czy w nokii N70 można zablokować klawiaturę lub włączyć autoblokadę?

#221241  autor: przemek910
 15 wrz 2007, 20:59
koggi pisze:Czy w nokii N70 można zablokować klawiaturę
Pewnie, że
można zablokować klawiaturę...

Im więcej wykrzykników na końcu posta, tym głupsza osoba pisząca...

#221248  autor: adiq1033
 15 wrz 2007, 21:44
Lewy klawisz funkcyjny + gwiazdka ( * ). Jak wspomniał e.l.o, to automatycznej blokady służy program autolock.

#221264  autor: dechomenon
 15 wrz 2007, 23:06
to co wspomnieli koledzy jest prawidłowe, albo możesz jeszcze zrobić tak, narzędzia, ustawienia, telefon,ustawienia zabezpieczeń, telefon karta sim, i tam masz czas autoblokady :

#221267  autor: piotrz
 15 wrz 2007, 23:24
ale to przecież jest blokada telefonu a nie klawiatury....podczas niej telefon jest jakby wyłączony...a przynjamniej nie dochodzą ani esemesy ani nie wiesz jak ktoś sie chciał dodzwonić...

przynajmniej tak było w 7650...potem nie chciało mi sie bawić z tymi blokadami standardowymi.

#221268  autor: przemek910
 15 wrz 2007, 23:25
dechomenon pisze:narzędzia, ustawienia, telefon,ustawienia zabezpieczeń, telefon karta sim, i tam masz czas autoblokady :
ale to jest chyba blokada telefonu a nie kawiatury?

Im więcej wykrzykników na końcu posta, tym głupsza osoba pisząca...

#221272  autor: JacekS
 15 wrz 2007, 23:36
przemek910 pisze:
dechomenon pisze:narzędzia, ustawienia, telefon,ustawienia zabezpieczeń, telefon karta sim, i tam masz czas autoblokady :
ale to jest chyba blokada telefonu a nie kawiatury?
Jest to blokada telefonu. Ale mozna przyjmowac polaczenia

[ Dodano: 2007-09-15, 23:08 ]
przemek910 pisze:
koggi pisze:Czy w nokii N70 można zablokować klawiaturę
Pewnie, że
można zablokować klawiaturę...
przemek910, w kazdym telefonie mozna zablokowac klawiature, tak wiec nastepnym razem zamiast wypisywac tak oczywiste rzeczy do dopisz w jaki sposob. A jak nie wiesz to sie nie udzielaj

#221290  autor: dechomenon
 16 wrz 2007, 09:47
piotrz pisze:ale to przecież jest blokada telefonu a nie klawiatury....podczas niej telefon jest jakby wyłączony...a przynjamniej nie dochodzą ani esemesy ani nie wiesz jak ktoś sie chciał dodzwonić...
nic takiego nie ma miejsca po tym jak określisz czas....to się blokuj fon wbijasz kod, który sam możesz ustalić i masz aktywny telefon..nie ma z tym żadnych problemów jest to alternatywa dla autolocka

#309597  autor: babeo
 10 sty 2009, 18:33
Jak zrobić by przy każdym odblokowywaniu klawiatury nie trzeba było podawać kodu blokującego?

#309599  autor: RM
 10 sty 2009, 18:42
babeo pisze:Jak zrobić by przy każdym odblokowywaniu klawiatury nie trzeba było podawać kodu blokującego?
Przy auto blokadzie telefonu (nie mylić z blokadą tylko klawiatury) nie ma takiej możliwości.

#309659  autor: kowcio
 10 sty 2009, 22:37
Rychum pisze:babeo napisał/a:
Jak zrobić by przy każdym odblokowywaniu klawiatury nie trzeba było podawać kodu blokującego?
Przy auto blokadzie telefonu (nie mylić z blokadą tylko klawiatury) nie ma takiej możliwości.
Jak to nie ma, jak jest? Bzdury gadasz.
babeo, dokładnej ścieżki Ci nie powiem, nie mam Symfiana pod ręką, ale powiem Tobie, jak to wygląda w zwykłych Nokiach: menu, ustawienia, ustawienia telefonu, kod zabezpieczający klawiaturę- nie (będziesz musiał podać wcześniej jeszcze raz ten kod). Poszukaj, jakoś podobnie musi być. Funkcja jest, ponieważ korzystał z niej mój kolega w N70 :P

#309663  autor: babeo
 10 sty 2009, 22:49
kowcio, właśnie z tym problem, że nie ma opcji wyłączenia. To nie moja n70 tylko znajomej. Nie miała tej opcji, ale padł soft i w serwisie wgrali nowszy i się to pojawiło, przejrzałem w praco i lewo cały tel i nie mogę znaleźć jak to wyłączyć :(

#309668  autor: RM
 10 sty 2009, 23:04
kowcio pisze:Jak to nie ma, jak jest? Bzdury gadasz.
babeo, dokładnej ścieżki Ci nie powiem, nie mam Symfiana pod ręką, ale powiem Tobie, jak to wygląda w zwykłych Nokiach: menu, ustawienia, ustawienia telefonu, kod zabezpieczający klawiaturę- nie (będziesz musiał podać wcześniej jeszcze raz ten kod). Poszukaj, jakoś podobnie musi być. Funkcja jest, ponieważ korzystał z niej mój kolega w N70 :P
W nokiach z symbianem wygląda to troche inaczej niż w tych bez symbiana i jak napisałem nie chodzi mi o blokadę klawiatury, ale o auto blokadę telefonu, a to jest różnica.

#309674  autor: kowcio
 10 sty 2009, 23:18
No dobrze, zadzwoniłem specjalnie do tej osoby, żeby się upewnić. Więc ku mojemu potwornie wielkiemu zdziwieniu, musisz wejść tak: Menu, narzędzia, ustawienia, zabezpieczenia, czas autoblokady, wyłącz. Podobnież to jedyny sposób :( Coś za coś, albo auto blokada klawiatury z kodem, albo bez kodu, ale ręczna :P Nie ma jak to platforma producenta ;)
Całe Nokie z Symbianem, skomplikowane jak nie powiem co.

Naprawdę w szoku jestem. babeo, jak zadziała to daj mi znać.
A Ciebie Rychum po części muszę przeprosić, mniej więcej miałeś rację ;)

#309825  autor: babeo
 11 sty 2009, 19:33
kowcio pisze:Menu, narzędzia, ustawienia, zabezpieczenia, czas autoblokady, wyłącz. Podobnież to jedyny sposób :( Coś za coś, albo auto blokada klawiatury z kodem, albo bez kodu, ale ręczn
Właśnie tu jest zonk, bo oosba korzystająca z tego telefonu w ogóle nie używa symbiana (tylko jej przeszkadza) a na starym sofcie miała blokadę automatyczną bez konieczności wpisywania potem kodu.