Trzy miesiące temu przestały mi działaś mmsy. Odbiór idzie od razu na skrzynke w sieci i dostaje tylko info że moge go tam sobie odebrać. A wysyłanie wygląda tak: pisze->wysyłam->czekam.... nic-> wchodze w skrzynie nadawczą a tam pisze "wyślij ponownie o >jakaś godzina<" potem już tylko godziny sie przesowają. Oczywiście próbowałem wysłać smsy konfiguracyjne ze strony orange ale nie dochodza, ze strony noki tak samo. Skonfigurowałem wszystko ręcznie i d@@a. Dzwoniłem do BOKu, sprawidzili mi tylko ustawienia i nic nie wymyslili. Przy okazji odkryłem, że wap też mi nie działa, sytuacja identyczna jak z mms tylko tu przy próbie połączenia pisze "telefon nie może wykonać tej operacji" Sam internet bez problemu śmiga, kożystam z niego na codzień, smsy też bez problemów. Kiedyś ten tel zalałem piwem (od tego czasu nagrywanie filmów i aparat z przodu tel nie działają) może to jest powód - ale wydaje mi sie że jeszcze potem mogłem mmsować, chociaż zbytnio tego nie pamiętam (problem wypłynął dosyć dawno ale teraz mam juz tego dość)? Pomocy!
Od moda:pamiętaj by tematy zakładać wten sposób. poprawiłem. no i przenosze do dobrego działu.