mkforever1 pisze:Witam,
Moim zdaniem lepiej jest kupić telefon z Nokii Poland niż z Orange nawet jeśli trzeba zapłacić kilkaset złotych więcej. Jeśli telefon ma być bezawaryjny i działać długie lata to tylko z Nokii Poland. A co do baterii to mnie wytrzymuje około 4 dni maksymalnie. Jak bardzo intensywnie użytkuje telefon to 2 dni. A jeśli chodzi o telefony z orange to zraziłem się do nich kilkakrotnie- zawsze trafiał mi się model z wadami fabrycznymi - bad pixele, niedziałające funkcje, problemy z softem. Może to kwestia przypadku, ale nie sądze
hmmm... czytajac te słowa heeee
Musze to napisac.
telefony sprzeadwane przez Orange PL to telefony dostraczane przez NOKIA POLAND,
jesli chodzi o standardy wykonania to niczym nie róznią sie od tych sprzedawanych przez autotyzowanych sprzedawców czy salony NOKIA w Polsce.
Standardy marki sa jasno okreslone i nie ma podziału na telefony dla operatorów i telefony dla sklepów producenta.
Róznice są tylko w tym ze operator zamawia telefony z Simlock'iem, i oprogramowaniem pod swoja siec /Orange w niektórych telefonach dokłada "cudowne" OrangeMenu/ ma ono swoich przeciwników jak i swoich uztkowników którzy sa zadowoleni z tego dodatkowego Menu/ ja nie naleze do zwolenników tego typu rozwiazań..../, czeto tez na obudowie umieszczone jest logo operatora, i telefon jest zapakowany w pudełko w barwach operatora.
te praktyki stosują wszyscy najwieksi operatorzy na swiecie / loga na obudowie, dodatkowe Menu, inne pudełka/
Co do jakosc samej słuchawki NOKIA zapewnia ten sam standard.
jesli chodzi o usterki - które pojawiaja sie w modelach sprzedawanych przez danego operatora w tym przyzpadku Orange to sa one widoczne na rynku dla tego ze operator zamawia partie telefonów w bardzo duzych ilosciach,
sprzedajac telefony w ofertach promocyjnych za symboliczna cenea /nie za cene rynkową producenta/
sprawia ze produkt staje sie dostepny dla przecietnego uzytkownika sieci co zaty idzie duzoa ilosc danego modelu na rynku.
W Orange kazdy telefon nim trafi do sprzedazy jest sprawdzany pod wzgledem technicznym,
pewne usterki czy błedy oprogramowania pojawiąja sie podczas dłuższego uzytkowania...
Gwarantem w przypadku telefonów NOKIA sprzedawnaych przez Orange jest importer czyli NOKIA POLAND i gwarancja nie rózni sie niczym od telefonów bez brand'u.....
co do ceny i słów : cytat:,,
Moim zdaniem lepiej jest kupić telefon z Nokii Poland niż z Orange nawet jeśli trzeba zapłacić kilkaset złotych więcej."
to telefony sprzedawne przez Orange w wolnej sprzdazy /bez umowy/ sa czesto droższe niz ceny producenta......
to tak na koniec
poydrawiam
esox