• Wszystko, co związane z Symbianem
Wszystko, co związane z Symbianem
 #188685  autor: mation
 02 cze 2007, 16:17
zastanawiam sie nad kupnem sluchawek do 6630. te standardowe nie sa najgorsze ale chcialbym cos lepszego. nie chcialbym dac wiecej niz 50zl ale jakos przezyje troche wieksze koszty. mam tez pytanie czy oplaca sie kupowac sluchawki od nokii, czy nie zawracac sobie glowy i kupic creativy ep-630 + adapter minijack ? i jesli adapter to taki za 3zl czy taki od nokii za ~20zl? z gory thx.

PS. nie znalazlem podobnego tematu

#188722  autor: RobertX
 02 cze 2007, 18:36
Temat, juz nie raz byl poruszany... Jesli przejsciowke to jakas lepsza, ktora ma stereo. Te tanie sie nienadaja bo sa w mono. Jesli chcesz naprawde dobre sluchawki to zapomni to nie mysl o nokii. Te creative'a sa podobno bardzo dobre.

#188725  autor: adiq1033
 02 cze 2007, 18:50
RobertX pisze:Te tanie sie nienadaja bo sa w mono.
Ponadto psują się po kilku miesiącach ( nieraz tygodniach ). Jeżeli chcesz mieć porzadną przejściówke, to tylko oryginalną NOKII.
RobertX pisze:Te creative'a sa podobno bardzo dobre.
Owszem, są niezłe. Bardzo wychwalane na Nseries.com.pl. Jednak po allegro krązy wiele podróbek, więc lepiej kupowac te same słuchawki po wyższej cenie i oczywiście od sprawdzonych sprzedawców. Równie dobre są słuchawki KOSS. np. te : http://www.allegro.pl/item198790523_tm_ ... gwar_.html

Są często polecane na Nseries.com. Wybór to raczej kwesta gustu ? Zarówno KOSSy, jak i Creative'y oferują naprawdę dobrą jakość dźwięku.

#188738  autor: mation
 02 cze 2007, 19:33
czyli troche kasy bedzie mnie to jednak kosztowac;/
np. te beda dobre? http://allegro.pl/item198045816_nowe_cr ... press.html
+taki adapter
http://allegro.pl/item198421205_adapter ... _7360.html

[ Dodano: 2007-06-02, 19:37 ]
i czy wogole oplaca sie wymieniac te standardowe? czy to naprawde duza roznica miedzy nimi a tymi creativami lub kossami?

#188743  autor: adiq1033
 02 cze 2007, 19:46
mation pisze:i czy wogole oplaca sie wymieniac te standardowe? czy to naprawde duza roznica miedzy nimi a tymi creativami lub kossami?
Różnica jest i to ogromna.
Zobacz ile koleś ma kometarzy :| Zaledwie 8, nie kupowałbym u niego, do tego niska cena, wg moga to być podróbki. Najlepiej kupować w markowych sklepach, np. Media Markt. Tak jest najbezpieczniej.

http://allegro.pl/item198421205_adapter ... _7360.html

Ten adapter będzie w sam raz.
czyli troche kasy bedzie mnie to jednak kosztowac;/
No trochę tego będzie. Ja bym składał na otwarzacz z prawdziwego zdarzenia, ale taki będzie kosztować w granicach 400zł ( mowa o iRiverze :wink: ). Nie wiem czy 6630 nada się na odtwarzacz mp3. Bateria nie trzyma aż tak mocno. Jesli będziesz duzo mp3-ek to naprawde możesz być niezadowolony :(

#188746  autor: mation
 02 cze 2007, 19:51
w markecie za drogo. te kossy ostatnio w EW widzialem za 130zl :shock:. te kossy na allegro wydaja mi sie oryginalne (te po 45zl w pudelkach). mp3 nie chce, bo nie lubie nosic ze soba kilku rzeczy. a co do baterii to ostatnio wytrzymala mi 4godzinymp3 +2godziny filmu wiec jakos przetrzymam. i tak te sluchawki to z mysla o wakacjach, a w wakacje telefon codziennie sie laduje. poki co kupie adapter i zobacze jak gra na moich thompsonach, a jak bedzie tragiczne to kupie jeszcze te kossy, bo troche tansze od tych creativov.

#188751  autor: adiq1033
 02 cze 2007, 20:05
mation, obydwie pary słuchawek oferują tą samą jakość dźwięku, są niemal identyczne - tyle że Creative'y były swego czasu drozsze o kilka zł.

Wg mnie KOSSy byłyby wygodniejsze. A oprócz tego Koss jako jedyny producent oferuje dożywotnią gwarancje na słuchawki, które Ci zaproponowałem.

#188755  autor: mation
 02 cze 2007, 20:15
no i wezme taki zestaw adapter nokii+kossy. ten zestaw przyda sie na przyszlosc, bo po wakacjach planuje kupic 6233 lub 6300. dzieki adiq. pomogl dla ciebie.

#188762  autor: adiq1033
 02 cze 2007, 20:46
Spox i dzięki za punkcik ;-)
no i wezme taki zestaw adapter nokii+kossy.
Ja mam troszkę inny zestaw - adapter AD-41, karte 2 gb i słuchawki Creative HS-400. Jeżeli planuje dłuższa trase wrzucam kilka mp3 i słucham. Nie przeszkadza mi rozmiar słuchawek, bardziej wtyczka na mikrofon. A różnica w dźwieku w porównaniu do standardowych słuchawek Nokii jest naprawde wielka.

#188778  autor: piotrz
 02 cze 2007, 22:13
adiq1033 pisze:mation, obydwie pary słuchawek oferują tą samą jakość dźwięku, są niemal identyczne - tyle że Creative'y były swego czasu drozsze o kilka zł.
yy...czy TY porównujesz creative ep-630 z kossami?? :roll: :| te kossy sa naprawde słabe, w przeciwieństwie do creative :roll:
grają głównie basem, są "wykastrowane" z tonów średnich i wysokich, są na prawdę niewygodne.coś jeszcze? człowiek wygląda w nich jak idiota ( przynajmniej takie odczucie mam widząc mojego kolege gdy ma je w uszach :roll: )

ep-630 a kossy sparki/the plugi to jak niebo a ziemia. i nie tylko to moja opinia a wielu, wielu osób. ( w sumie pierwszy raz mam takie same odczucia, jak inne osoby...zwykle mam inne zdanie :P ale kossy to tootalny szajz...)

dołóż to 20zł więcej i kup ep-630... będziesz dużo bardziej zadowolony nż z tej tandety zwanej kossami

#188784  autor: adiq1033
 02 cze 2007, 22:50
Słyszałem zupełnie inne opinie :roll: No ale dobra, każdy obstaje przy swoim. Oby tylko mation źle na tym nie wyszedł. Pamiętajmy, ze na allegro az roi się od podróbek. To dlaczego niektórzy uważają Creative'y za firmę przereklamowaną ? Wg coś w tym musi byc. Sam posiadam ich słuchawki ( HS-400 ) i powiem wam szczerze, na maksymalnej regularności głośności muzyka trzeszczy i syczy. Kupiłem je głównie do gry Counter Strike i tu sie bardzo dobrze sprawują. Kroki przeciwników słysze naprawde dobrze, słuchawki nieraz pomogły mi wygrac runde.

#188789  autor: rafal149135
 02 cze 2007, 23:07
adiq1033 pisze:Słyszałem zupełnie inne opinie :roll: No ale dobra, każdy obstaje przy swoim. Oby tylko mation źle na tym nie wyszedł. Pamiętajmy, ze na allegro az roi się od podróbek. To dlaczego niektórzy uważają Creative'y za firmę przereklamowaną ? Wg coś w tym musi byc. Sam posiadam ich słuchawki ( HS-400 ) i powiem wam szczerze, na maksymalnej regularności głośności muzyka trzeszczy i syczy. Kupiłem je głównie do gry Counter Strike i tu sie bardzo dobrze sprawują. Kroki przeciwników słysze naprawde dobrze, słuchawki nieraz pomogły mi wygrac runde.
to nie dawaj na full... kazde Ci zacznal trzeszczec i syczec na full chyba ze sa fest ograniczone :/... Creative mzoe jest przereklamowane ale robi naprawde dobre produkty... jak adidas czy nike... przereklamowane a jednak ich buty sie czymia po kilka lat w przeciwienstwie do butow ala CCC czy AMBRA

#188791  autor: piotrz
 02 cze 2007, 23:09
adiq1033 pisze:To dlaczego niektórzy uważają Creative'y za firmę przereklamowaną
no bo to JEST firma przereklamowana. aurvany co najmniej 85% osób uważa za kicz (oczywiście patrząc na cenę i na to że to podbno są profesjonalne słuchawki...)...mp3plejery są jakości tych chińskich (oczywiście grają w...miarę, ale nie czuć takiego "kopa" jak przy np. t30 czy nawet (!) sony nw-e003 ). Ale ep-630 im się naprawdę udały...(jak ślepej kurze ziarno :-D )
rafal149135 pisze:kazde Ci zacznal trzeszczec i syczec na full chyba ze sa fest ograniczone
kłamstwo. szczególnie jeśli słuchamy na tak słabej mocy odtwarzaczu jak właśnie telefon czy komputer.
rafal149135 pisze:przereklamowane a jednak ich buty sie czymia po kilka lat w przeciwienstwie do butow ala CCC czy AMBRA
kolejne kłamstwo. ja kupuję buty tylko z ccc albo deichmana i nie mam z nimi problemów.

#188792  autor: rafal149135
 02 cze 2007, 23:18
rafal149135 pisze:przereklamowane a jednak ich buty sie czymia po kilka lat w przeciwienstwie do butow ala CCC czy AMBRA
kolejne kłamstwo. ja kupuję buty tylko z ccc albo deichmana i nie mam z nimi problemów.[/quote]
ja tez i nie dochodzilem nigdy calego sezonu :/ a w adidasach owszem sory za OT

#188793  autor: b@sho
 02 cze 2007, 23:26
chlopaki czemu wy sie jak dzieci zachowujecie... klamstwo sramstwo... kazda firma potrafi na rynek bubla wypuscic... a co do sluchawek to wolalbym wydac na nie wiecej niz mniej, i skusilbym sie raczej na jakis model Sennheiser, oni sie przynajmniej na produkcji sluchawek znaja :wink:

'When you meet your God, tell him to just leave me alone.'

#188794  autor: adiq1033
 02 cze 2007, 23:29
Jezu, Ja kupiłem buty na placy za 60 zł i trzymają już 1,5 roku. Na zwykłe halówki wydałem niecałe 60 zł i wytrzymały spokojnie dwa lata. Jeżeli się o nie dba, to napewno długo potrzymają - tyle na temat butów :P

Co do EP-630 :

Czytałem także pozytywne opinie na temat Creative'ów. Te słuchawki to naprawde dobry produkt. Nie odrzucam ich. KOSSy tez nie są złe. Jeszcze kilka miesięcy temu EP-630 kosztowały w granicach 80-100zł, a Sparki ok. 60 - różnica w cenie jest, a wg posiadaczy jakość dźwięku jest na tym samym poziomie.

Gdybym chciał miec naprawde dobre słuchawki, wstrzymałbym sie z zakupem i odłożył na SENNHEISER'y Cx300 :-)

[ Dodano: 2007-06-02, 23:30 ]
b@sho pisze:a co do sluchawek to wolalbym wydac na nie wiecej niz mniej, i skusilbym sie raczej na jakis model Sennheiser, oni sie przynajmniej na produkcji sluchawek znaja :wink:
Zgadzam się z Tobą, b@sho ;-)

#188796  autor: piotrz
 02 cze 2007, 23:37
adiq1033 pisze: a wg posiadaczy jakość dźwięku jest na tym samym poziomie.
jeśli to są tacy sami posiadacze, jak Ci, którzy mówią że hpm-70 to dobre słuchawki to kolejni "specjaliści. "
słuchałem kossów i creativów na tym samym plejerze (szufla :P ) i kossy były denne, grały bassem (hmm zupełnie jak hpm-70 ) i nic poza tym a kreatiwy miały piękny zestaw tonów niskich i wysokich, z niezbyt dużą, ale jednak dużo większą niż w kossach ilością tonów średnich.

zresztą. każdy będzie obstawał przy swoim i tak pozostanie :wink: jak dla mnie kossy są inwestycją tak samo dobrą jak kupno hpm-70 (na szczęście hpmki sie ratują wbudowaną przejściówką :P ), a epki to zupełnie inna jakość dźwięku. CX300 sądząc po opniach w necie są niewiele lepsze od epek, nie warto do nich dokładać tyle kasy. SĄ lepsze ale nie aż tak, by kosztowały 2x tyle. :-)

#188825  autor: rafal149135
 03 cze 2007, 08:48
piotrz pisze:
adiq1033 pisze: a wg posiadaczy jakość dźwięku jest na tym samym poziomie.
jeśli to są tacy sami posiadacze, jak Ci, którzy mówią że hpm-70 to dobre słuchawki to kolejni "specjaliści. "
słuchałem kossów i creativów na tym samym plejerze (szufla :P ) i kossy były denne, grały bassem (hmm zupełnie jak hpm-70 ) i nic poza tym a kreatiwy miały piękny zestaw tonów niskich i wysokich, z niezbyt dużą, ale jednak dużo większą niż w kossach ilością tonów średnich.

zresztą. każdy będzie obstawał przy swoim i tak pozostanie :wink: jak dla mnie kossy są inwestycją tak samo dobrą jak kupno hpm-70 (na szczęście hpmki sie ratują wbudowaną przejściówką :P ), a epki to zupełnie inna jakość dźwięku. CX300 sądząc po opniach w necie są niewiele lepsze od epek, nie warto do nich dokładać tyle kasy. SĄ lepsze ale nie aż tak, by kosztowały 2x tyle. :-)
dokladnie ;) zwlaszcza ze te sluchawki sa do telefonu a nie do jakiegos wypasionego mp3 playera ;) http://www.allegro.pl/item199913643_hf_ ... _hs23.html co o tych sadzicie? kupilem je do 6630, nie chce rewelacji ale chce zeby graly tak aby bylo dobrze slychac i nic nie charczalo :) oczywiscie jakos dzwieku nie moze byc gorsza niz na tych za 3zl:/ bo to jest porazka

PS. a po co jest w nich ten pilot-to cos prostokatne?

#188869  autor: mation
 03 cze 2007, 11:53
wezme te kossy. najbardziej zalezy mi na bassie, a te gdzie nie czytam, wszyscy pisza, ze maja swietny.

#189026  autor: rafal149135
 03 cze 2007, 16:57
no tak to zyj basem... zle robisz ale to Twoj wybor... a czy ktos mi odpowie na pytanie z 1 strony dot sluchawek z n73?