• Wszystko, co związane z Symbianem
Wszystko, co związane z Symbianem
 #188162  autor: cola_olsztyn
 31 maja 2007, 22:00
Witam.
Instalowałam w komórce różne wresje Smart Movie i za każdym razem, przy próbie otwarcia wyskakuje mi informacja w telefonie: "Apl. zamknięta: SmartMovie". Pomóżcie, bo nie wiem w czym jest problem.
I Jeszcze jedno: Skonwertowałam film w kompie na Smart Movie Conventer 3.40 i wszystko poszło gładko, ale jak wgrałam film do fonu to przed tytułem jest znak zapytania i nie mogę otworzyć filmu. :zalamany: Proszę o pomoc.

Marta
---------------------------------------------
Per aspera ad astra ...

#188179  autor: Klusek
 31 maja 2007, 22:27
cola_olsztyn pisze:Witam.
Instalowałam w komórce różne wresje Smart Movie i za każdym razem, przy próbie otwarcia wyskakuje mi informacja w telefonie: "Apl. zamknięta: SmartMovie". Pomóżcie, bo nie wiem w czym jest problem.
Dużo masz softu poinstalowanego w telefonie? Jeśli tak (a nawet jeśli nie) to przyczyną takiego zachowania mogą być jakieś libsy, które mieszają w telefonie. Spróbuj zrobić tak:
Używając jakiegoś eksploratora, który ma możliwość pokazywania folderów systemowych wejdź na C:\System i E:\System i zmień nazwę katalogu Libs np. na Libs1, potem zainstaluj jeszcze raz Smart Movie i zobacz czy będzie działać.
cola_olsztyn pisze:I Jeszcze jedno: Skonwertowałam film w kompie na Smart Movie Conventer 3.40 i wszystko poszło gładko, ale jak wgrałam film do fonu to przed tytułem jest znak zapytania i nie mogę otworzyć filmu. :zalamany: Proszę o pomoc.

Sprawdź czy w nazwie filmu nie ma jakiś dziwnych znaków, mogą to być np. "/?," itp. Najlepiej zmień nazwę na jakąś prostą, wpisz np. "film" i zobacz czy będzie z telefonie działało :)

Obrazek
Obrazek

#188192  autor: piotrz
 31 maja 2007, 23:21
cola_olsztyn pisze:Instalowałam w komórce różne wresje Smart Movie i za każdym razem, przy próbie otwarcia wyskakuje mi informacja w telefonie: "Apl. zamknięta: SmartMovie". Pomóżcie, bo nie wiem w czym jest problem.
zreinstaluj aplikację. powinno pomóc :-)

#188221  autor: cola_olsztyn
 01 cze 2007, 09:21
Niestety nie mogę znaleść taliego katalogu jak Libs. Szukałam przez PC Suite jak i w samym telefonie. Reinstalacja też nic nie dała :( Może ja coś robie źle przy instalacji, albo codeki są nie takie jak trzeba?
Nie miła baba kłopotu to se Symbiana sprawiła :D Myślcie panowie, bo moje pomysły w tym temacie już zostały wyczerpane. Cala nadzieja w waszych głowach :D
Dziękuję pięknie za zainteresowanie i czekam na jeszcze.

Marta
Per aspera ad astra ...

#188300  autor: piotrz
 01 cze 2007, 14:17
cola_olsztyn pisze:Niestety nie mogę znaleść taliego katalogu jak Libs. Szukałam przez PC Suite jak i w samym telefonie. Reinstalacja też nic nie dała
czy mi się wydaje, czy w v3 nie ma takiego katalogu :P chyba miałem racje :P

zainstaluj plik oryginalny, nie scrackowany może. zobaczysz czy to wina telefonu czy programu

#188309  autor: mation
 01 cze 2007, 14:39
piotrz, mozliwe, ze masz racje, ale jest tez inna opcja. otoz kabel usb nie widzi ukrytych folderow a katalog system jest wlasnie takim. tak samo niektore menadzery plikow nie widza ukrytych folderow. jesli posiadasz czytnik kart to nim znajdz folder libs i usun z niego plik Ecom.dll, ktory stwarza rozne problemy lub bez czytnika uzyj jakiegos innego menadzera plikow. na pewno ukryte foldery widzi Fexploer ale nie wiem czy jest on na v3.

#188433  autor: cola_olsztyn
 01 cze 2007, 20:32
Niestety nie ma Fexploer'a na v3.

Marta
Per aspera ad astra ...

#188444  autor: Forest
 01 cze 2007, 21:20
Ta wersja beta działa bez zarzutów?
Ja mam konkurencyjnego Y-Browsera i jest dobrze :)

HTC U12+ Black + Goodram 64GB USH-I U3 95/90MB

#188445  autor: Klusek
 01 cze 2007, 21:22
body pisze:Ta wersja beta działa bez zarzutów?
Czy działa dobrze czy nie niestety nie wiem, bo nie mam na czym sprawdzić, po prostu dementuje plotki, że nie ma Fexplorere na v3 :)

Obrazek
Obrazek