• Wszystko, co związane z Symbianem
Wszystko, co związane z Symbianem
 #188056  autor: redharry
 31 maja 2007, 17:58
Siem
chciałem podzielić się paroma uwagami na temat Noki N80 IE, więc:
+
co do wyglądu telefonu to trzeba przyznać że jest świetny idealnie leży w dłoni zarówno zamknięty i otwarty. Wyświetlacz jest świetnej rozdzielczości nie można dostrzec żadnego pixela oraz jasność jest równie dobra bo nawet w pełnym słońcu widać wszystko co jest na ekranie. Po internecie serfuje si naprawdę dobrze (nie to samo co na PPC) dzięki ,,znacznikowi" poruszającemu się po ekranie jeździ on dość szybko dzięki czemu nie tracimy czasu na długotrwałe przesuwanie się po stronach. Zdjęcia z telefonu są dość przyzwoitej jakości chociaż gdyby był auto focus to byłby idealny. N80 ma dość szybki procesor więc symbian nie spowalnia systemu. Świetne także są słuchawki w zestawie w których jakość dźwięku jest po prostu świetna do najlepszych zalet telefonu jest program który mówi nam kto dzwoni mówi to dość wyraźnie ale zdecydowanie za cicho
-
Pomimo świetnego wykonania detali w obudowie to są dość znaczące luzy przy zamkniętej obudowie co jest jedną z największych wad telefonu, brak przycisków po boku telefonu do ściszania mp3 lub podgłaśniania. Bateria to po prostu żenada do telefonu z takim wyświetlaczem z takimi opcjami producent dodaje baterie 860mAh na której telefon po dobrym sformatowani trzyma niecały dzień więc zakup nowej baterii 3600mAh na pewno będzie konieczny jeżeli co chwila używamy telefonu.

P.S.
Ogólnie N80 IE niczym nie różni się od zwykłej N80 poza paroma aplikacjami do internetu więc raczej nie warto dopłacać 200zł do IE. Poza faktem tych paru wad w telefon naprawdę warto zainwestować gdyż ma całą masę użytecznych funkcji i świetnie się sprawdza w życiu 8) .W galerii nie zauważyłem zdjęć z telefonu więc postanowiłem wkleić pare zdjęć zrobionych N80.
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

#188066  autor: RobertX
 31 maja 2007, 18:14
redharry pisze:Świetne także są słuchawki w zestawie w których jakość dźwięku jest po prostu świetna
Te sluchawki sa kiepskie ;) Zobacz co sie bedzie dzialo jak zalatwisz sobie pozadne sluchaweczki :)
redharry pisze:zakup nowej baterii 3600mAh na pewno będzie konieczny jeżeli co chwila używamy telefonu.
Te baterie tylko tak sie nazywaja, a nie maja tej pojemnosci :( tez taka kupilem ale to sciema nie trzyma dluzej niz orginalna :(A standardowa trzymala mi 2 dni ...
redharry pisze:raczej nie warto dopłacać 200zł do IE
Pewnie, ze nie tym bardziej, ze podlaczymy zwykla do kompa, 15 min i mamy wersje IE :D

#188106  autor: raven17
 31 maja 2007, 19:56
redharry, a czy N80 ma czytnik RSS?

#188131  autor: redharry
 31 maja 2007, 20:46
RobertX
Jak na słuchaweczki nie narzekam bo są naprawdę dobrej jakości a poza tym służą mi do rozmawiania :D

raven17
Nie, N80 nie ma RSS (z tego co mi wiadomo) :-D

#188144  autor: MarcinK
 31 maja 2007, 21:23
redharry pisze:Jak na słuchaweczki nie narzekam bo są naprawdę dobrej jakości a poza tym służą mi do rozmawiania :D
naprawdę nie wiesz co piszesz, to juz pod herezję podchodzi :lol:
standardowe słuchawki w N80 są po prostu tandetne :wink:

#188155  autor: Forest
 31 maja 2007, 21:43
redharry to już chyba przyzwyczaiłeś się to chińskiego wykonania :lol:

HTC U12+ Black + Goodram 64GB USH-I U3 95/90MB

#188250  autor: redharry
 01 cze 2007, 11:42
słuchawki w N80 IE są naprawdę dobrej jakości nie ma żadnych szumów jakie były w słuchawkach od K750i, nie wiem o co wam chodzi słuchawki są świetne i tyle 8)

#188288  autor: piotrz
 01 cze 2007, 13:52
redharry pisze:ie ma żadnych szumów
czy to że nie ma szumów to znaczy że są dobre słuchawki :? poza tym masz po prostu sprzęt który nie uwidacznia wszystkich wad utworu. jednym słowem gorszy..

#188335  autor: redharry
 01 cze 2007, 16:15
ale co wy chcecie mi się słuchawki podobają bo są dobre :twisted:

#188340  autor: RobertX
 01 cze 2007, 16:30
Powiedzmy, ze nie sa zle ale z tego telefonu mozna wyciagnac duzo leprze dzwieki dzieki lepszym :)