• Wszystko, co związane z Symbianem
Wszystko, co związane z Symbianem
 #187562  autor: lennox2
 30 maja 2007, 00:50
Zainstalowałem sobie ten własnie programik i wszystko byłoby fajnie, bo aplikacja zarówno podczas inicjowania jak i odbierania połączeń pyta, czy ma nagrać rozmowę i... jej nie nagrywa. Wprawdzie po zakończeniu rozmowy i wejściu do programu, rozmowa widnieje tam w postaci np. : 29/maj/2007 -11:40 .... (żółta gwiazdka na końcu), a pod spodem: (0sec) Jan Kowalski.

Co za cholera? W "Settings" zmieniłem, na: Activate - on, record format - wav, records memory - memory card, max record time - 5:0, name format - last first name.

Więc co mam jeszcze ustawione nie tak, że rozmowy nie chcą mi się rejestrować?! Bez względu na czas ich rzeczywistego trwania, zawsze jest (0sec).!

Wie ktoś może, o co chodzi?! Myślę, ze wina leży bardziej po stronie mojej ignorancji językowej... i wynikającej stąd nieumiejętności właściwego ustawienia programu; gdzieś czegoś nie ustawiłem, jak trzeba, albo coś tam schrzaniłem w ustawieniach....

Menu BestCalla składa się z:
1. Play - no to wiadomo,
2. Call - no tutaj nie wiem za bardzo, po co jest ta funkcja,
3. Operations i podfoldery (Properties, delete [wiem!!!!], delete all [też wiem!!!], pack i refresh [nie kumam przeznaczenia tych funkcji],
4. Rules - gdy go włączę, pojawia się "Default" pod którym [Ask], [Inc] i [Out], a pod spodem "Unknown phone" i w kwadratowych nawiasach to samo, jak w "defaultcie"... Kiedy joystickiem wejdę w defaulta czy unknowna, otwiera się "Set action", "Add contact", "Add group" i "add phone". I coś mi intuicja podpowiada, że może w tych ustawieniach coś przypadkiem sknociłem albo czegoś nie włączyłem?
5. Settings - wiadomo,
6. Mark/Unmark i podfoldery (Mark, Mark all, Unmark all, Invert selected) - może się mylę, ale chyba o zaznaczenie ew. usunięcie zaznaczeń plików głosowych, tak?
7. About - wiadomo
8. Exit - wiadomo.

No i bądź tu człowieku mądry i pisz wiersze :| Byłbym wdzięczny za pomoc...

Odi profanum vulqus et arceo

#187564  autor: stanax
 30 maja 2007, 01:13
lennox2 pisze:Call - no tutaj nie wiem za bardzo, po co jest ta funkcja
... a przypadkiem nie z niej właśnie inicjujesz rozmowę?

#187571  autor: Klusek
 30 maja 2007, 02:14
Będę pisał z pamięci i na wyczucie, bo nie korzystam z tego programu :)
lennox2 pisze:4. Rules - gdy go włączę, pojawia się "Default" pod którym [Ask], [Inc] i [Out], a pod spodem "Unknown phone" i w kwadratowych nawiasach to samo, jak w "defaultcie"... Kiedy joystickiem wejdę w defaulta czy unknowna, otwiera się "Set action", "Add contact", "Add group" i "add phone". I coś mi intuicja podpowiada, że może w tych ustawieniach coś przypadkiem sknociłem albo czegoś nie włączyłem?
Może nie tyle skonciłeś co pewnie nie ustawiłeś lub ustawiłeś coś źle :) Trzeba zacząć od tego, że opcja ta służy do definiowania reguł jakie numery telefonów maja być nagrywane i czy w ogóle powinny być nagrywane.
Spróbuje wytłumaczyć poszczególne opcje i na przykładzie pokazać jak powinno to wyglądać, mam nadzieję, że coś z tego zrozumiesz, bo ja w tłumaczeniu nie jestem najlepszy :P
Krótki słowniczek:
"Unknown phone" - oznacza nieznany telefon czyli zapwene chodzi o taki numer telefonu którego nie masz w książce telefonicznej i/lub jest to numer zastrzeżony
[Ask] - jeżeli jest ustawione aplikacja za każdym razem będzie się pytać czy nagrywać rozmowę
[Inc] - Jeżeli jest ustawione aplikacja będzie nagrywać połączenia przychodzące
[Out] - Jeżeli jest ustawione aplikacja będzie nagrywać połączenia wychodzące
Add contact - dodaje kontakt z książki telefonicznej
Add group - dodaje grupę z książki telefonicznej
Add phone - dodaje numer telefonu który wpisujesz ręcznie

Więc żeby zacząć rejestrować rozmowy powinieneś właśnie te opcje ustawić.
Załóżmy, że chcesz nagrywać wszystkie rozmowy wychodzące i przychodzące od numeru 500123123, który masz w książce telefonicznej wpisany jako Jan Kowalski i aplikacja za każdym razem ma pytać się czy nagrywać czy nie.
Wchodzisz w "default" klikasz "set action" i wybierasz [Ask], [Inc] i [Out] potem "Add contact" i wybierasz Jana Kowalskiego, analogicznie postępujesz kiedy chcesz aby rozmowy z konkretną grupą w telefonie były nagrywa, wtedy wybierasz "Add group" i/lub aby były nagrywane tylko rozmowy wychodzące czy przychodzące, wtedy wybierasz odpowiednią opcję [Inc] lub [Out].
Mam nadzieję, że wg tego opisu uda Ci się coś ustawić i zmusić w końcu program do nagrywania rozmów :)

Obrazek
Obrazek

#188486  autor: lennox2
 01 cze 2007, 23:14
Dziękuję Ci Przyjacielu za tak obszerny instruktaż, ale i on okazał się bezskuteczny... Coś więc pewnie jest nie tak ustawione w moim telefonie, albo co? Aplikacja jest pewnie OK, bo została ściągnięta ze strony prducenta, więc... sam juz nie wiem... Co ciekawe, LivePVR chodziło i nagrywało bez najmniejszych problemów, a tutaj taki zonk... No torudno, w każdym razie raz jeszcze wielkkie dzięki i pokłony.

Odi profanum vulqus et arceo