Witam. Dzisiaj kupilem sobie Nokie N70, wszystko fajnie dziala ale nie mam zasiegu... Ciagle wyskakuje mi komunikat: poza zasiegiem. Prosze o szybka pomoc!!!
Pozdrawiam, Nogi
A masz możliwość sprawdzenia innej karty SIM w tym telefonie? Jak masz taką możliwość to sprawdź.
Jest jeszcze możliwość, że telefon działa w trybie offline. Żeby go przełączyć w normalny tryb pracy wciśnij raz przycisk włączenia i wybierz np. profil "Ogólny". Ostatecznie zrób format telefonu. Jeżeli nić nie pomoże to chyba pozostanie tylko oddać telefon do serwisu.
Jeżeli format nie pomoże to na pewno nie zaszkodzi, trzeba próbować wszystkich dostępnych w domu sposobów. Jak masz kabel to jeszcze możesz uaktualnić soft lub przeinstalować jeśli masz najnowszy.
Format robi się tak: przy wyłączonym telefonie wciskasz jednocześnie * (gwiazdkę), zieloną słuchawkę, 3 i włączasz telefon.
To moj pierwszy kom z symbianem... Mozna poprosis jeszcze o linki jak aktualizowac softa (jak go sciagnac, i czy to nie spowoduje ze strace gwarancje... telefon dzisiaj kupiony w avansie i nie chcial bym jej stracic ;/ ) no i czy to nie zaszkodzi mojemu kom
p.s.
i jak sie formatuje?
Jeżeli będziesz updatował telefon normalnie programem Nokia Software Updater to nie absolutnie nie stracisz gwarancji i na pewno telefonowi nie zaszkodzisz
Jak formatować telefon napisałem Ci już wyżej, ale jak chcesz to tutaj masz link z instrukcją
A tutaj masz instrukcję wgrywania softu. Teraz już NSU jest po polsku więc będzie jeszcze łatwiej
Powodzenia.
Ostatnio zmieniony 02 maja 2007, 18:11 przez Klusek, łącznie zmieniany 1 raz.
sprawdzalem z inna karta (mam mixa a druga simplus) w ustawieniach tez dalem tylko gsm.. nic nie dziala ;/
loguje sie do sieci tzn co? nie idzie nigdzie wybrac sieci ;/
Loguje się do sieci to tak w wielkim uproszczeniu czy łapie zasięg. Jeżeli nic nie pomaga to chyba nie pozostaje nic innego jak oddać telefon do serwisu
lepiej nie próbuj wgrywać nowego softu, bo musisz wiedzieć ze przy wygrywaniu gdy np. siadł prąd, albo komp sie zawiesił...to są wtedy problemy z odzyskaniem fona i mogą Ci gware anulować...