Z telefonem nadal mam problemy. Dziś zawiesił się po zmianie motywu. Do dżojstika powoili się przyzwyczajam, więc nie jest tak źle.
body pisze:To może teraz adiq opowiedz co najbardziej podoba ci sie w N73
Co mi się podoba ? Lepszy aparat, Auto Focus i lampa błyskowa robią swoje. Radio i dwa głosniki stereo, wreście razem z przyjaciółmi możemy posłuchac Planety, Eski i RMF FM.
RobertX pisze:Nie jest duzy??? A gdzie widziales wiekszy? Szczerze mowiac, kiedy poraz pierwszy widzialem N73 (na targach w Niemczech) naprawde zrobil na mnie wrazenie... teraz juz sie przyzwyczailem
W porównaniu do np. 6230 wygląda imponująco. Przeciez większy wyświetlacz ma chociażby SPV M5000.
body, na szczególną uwage u N73 zasługuje odtwarzania mp3 w tle. Włączyłem na standardowym programie, muzyka sie nie przycina, co mnie bardzo zadowala. Dostosowanie dzwonków to także duzy plus telefonu. To od nas zalezy, czy dźwięk ma być w efektach 3D, z podgłosem, czy w trajektorii ( do wyboru mamy : kołowy, przelot, zygzak, meander ).
Niepokojące może sie okazać wejście na ładowarke. Jest ono znacznie mniejsze od standardowych wejśc w starszych modelach Nokii. Zawsze będąc u znajomego, który miał ładowarke dla telefonów marki Nokia, mogłem podładowac sobie baterie, np. 6630 podładowałem ładowarką od 6030. Nie wiem czy producent chciał nam poprawić humor, dodając w zestawie specialną przejściówke dla ładowarki ( później zamieszcze foto ).
Uciążliwe moga być także odciski palców, pozostawione na klawiszach funkcyjnych.
I to by było na tyle. Dalszą opinie napisze po bliższym zapoznaniu się z N73.
Może format zlikwiduje zbyt częste zawieszanie się telefonu ? Będę musiał o tym pomysleć.
No tak, i klawiatura wraz z klawiszami funkcyjnymi to stała konstrukcja. Nic nie trzeszczy, nie rusza się. Niestety pod dżojstik dostaje się w małych ilościach kurz, co może się odbić na jego działaniu w najbliższej przyszłości.