• Wszystko, co związane z Symbianem
Wszystko, co związane z Symbianem
 #169617  autor: Lesiu_gda
 03 kwie 2007, 17:47
Zauwazylem pewna rzecz,a mianowicie ustawiamy sobie jakas gasnosc wyswietlacza i jest ok.W dzien gdy jest jasno podswietlenie klawiatury sie nie wlacza, ale gdy juz jest ciemniej telefon podswietla klawiature prawda... I tu moje zapytanie, zauwazylem ze w momencie kiedy podswietla sie klawiatura leciutko przygasa mi wyswietlacz, czy to normalne czy jakas lipa?
 #169630  autor: Rogal
 03 kwie 2007, 18:13
Lesiu_gda pisze:I tu moje zapytanie, zauwazylem ze w momencie kiedy podswietla sie klawiatura leciutko przygasa mi wyswietlacz, czy to normalne czy jakas lipa?
To jest zupelnie normalne :wink: moja N72 ma tak samo.

#169810  autor: Lesiu_gda
 03 kwie 2007, 23:26
No to kamien z serca, juz sie balem ze cos zlego z komem sie dzieje....
ale zeby nie bylo tak zupelnie slodko, to przyznam ze troche mnie to denerwuje :P

#169815  autor: Pawrzes
 03 kwie 2007, 23:45
Można to też inaczej zinterpretować "czemu wyświetlacz robi się jaśniejszy gdy gaśnie podświetlenie klawiatury gdy jest widno" ;) Ano dlatego aby był lepiej widoczny ;)
Chyba wszystkie smartfony Nokii z czujnikiem światła tak mają...

Pozdrawiam

#169860  autor: Lesiu_gda
 04 kwie 2007, 10:11
Wydaje mi sie,ze jest jeszcze jedno (pomijajac juz fakt przygasania przy podswietleniu klawiszy).
Otoz w zaleznosci od natezenia oswietlenia w pomieszczeniu sam wyswietlacz przygasa lub rozjasnia sie troche odpowiednio prz obnizeniu/wzroscie natezenia oswietlenia.
Sam nie wiem czy rzeczywiscie tak jest czy to juz mam zwidy :P

#169960  autor: piotrz
 04 kwie 2007, 15:02
ta nokia ma czujnik światła, więc to zupełnie normalne :)

#170002  autor: RobertX
 04 kwie 2007, 17:17
E tam jakie normalne ??? to czary !!! ;) Swoja droga to zauwazyle, ze zalezy to od ustawienia wyswietlacza tzn np. jak ustwisz jasnosc na max to wyswietlacz nie bedzie sie sciemniac przy wlaczeniu podsw. klawiatury - dzieje sie tak przy nizszych ustawieniach.

#170006  autor: Rogal
 04 kwie 2007, 17:19
Lesiu_gda pisze:Otoz w zaleznosci od natezenia oswietlenia w pomieszczeniu sam wyswietlacz przygasa lub rozjasnia sie troche odpowiednio prz obnizeniu/wzroscie natezenia oswietlenia.
Sam nie wiem czy rzeczywiscie tak jest czy to juz mam zwidy
czujnik CMOS robi swoje :wink: