• Wszystko, co związane z Symbianem
Wszystko, co związane z Symbianem
 #147123  autor: cellarium
 29 sty 2007, 14:45
Zakupiłem uchwyt samochodowy CR-47.
Mam pytanie związane ze sposobem montowania.
Rozwiązano ten problem za pomocą czterech śrub.
Nie bardzo mi sie widzi wkręcanie ich w tapicerke.
Czy jest jakiś inny sposób na zamontowanie tego uchwytu?
Ew. czy są uchwyty (do E-61) innych producentów, mocowane w sposób mniej inwazyjny?
W instrukcji piszą że można podłączyć to do ładowarki samochodowej, ale z tego co widze
potrzebna jest jakaś przejściówka. Wiecie może jaka?

Pozdrawiam serdecznie:
Bartek K.

#147189  autor: MarcinK
 29 sty 2007, 17:31
A ja powiem tak, zakupiłem sobie w Media Markt uchwyt firmy HAMA. N80 leży w nim stabilnie, tak samo E60 zarówno pionowo jak i poziomo. Uchwyt montuje się poprzez przyssawkę na szybie. Koszt to 50 złociszy. Ja polecam bo się sprawdza. Poza tym jakośc jest dobra :wink:

#147190  autor: Kaczy
 29 sty 2007, 17:34
cellarium pisze:Czy jest jakiś inny sposób na zamontowanie tego uchwytu?
Akurat te wszystkie uchwyty Nokii są na śruby. Trochę dziwnie zostało to rozwiązane.

Ewentualnie można ten uchwyt spróbować przykleić na jakąś mocną taśmę dwustronną. Jednak nie gwarantuje, że uchwyt będzie trzymał się stablinie.

Ps. Proponuje tak jak Tankian zakupić jakiś nieoryginalny uchwyt, który przymocowuje się na przyssawkę.

...::: Made for loneliness :::...

#147207  autor: cellarium
 29 sty 2007, 18:02
Kaczy pisze:
cellarium pisze:Czy jest jakiś inny sposób na zamontowanie tego uchwytu?
Ps. Proponuje tak jak Tankian zakupić jakiś nieoryginalny uchwyt, który przymocowuje się na przyssawkę.
OK. A czy możesz podać firmy produkujące tego typu nieorginalne uchwyty?
Nigdzie nie moge znaleźć uchwytu do E-61.

Pozdrawiam serdecznie:
Bartek K.

#147219  autor: Kaczy
 29 sty 2007, 18:26
Ja bym kupił jakiś uniwersalny uchwyt, w którym można regulować szerokość łapek chwytających telefon :)

...::: Made for loneliness :::...

#147370  autor: MarcinK
 29 sty 2007, 22:26
ten o którym ja pisałem bez problemu da radę z E61, dał radę z E60 w trybie poziomym więc nie ma się czego bac :wink: