• Wszystko, co związane z Symbianem
Wszystko, co związane z Symbianem
 #138688  autor: Pawlitko
 03 sty 2007, 12:18
Yo! :D Własnie wgrałem do swojego P990i no wy firmware... Telefon chodzi szybciej ale wiadomo świeży soft zawsze chhodzi szybciej. Zobaczymy za kilka dni... Następne zmiany to nowsza Opera (dodatkowe opcje), filmy teraz uruchamiają się błyskawicznie. Teraz cały program Szymona Majewskiego uruchamia mi się 0,5 sekundy a nie jak przedtem 20 sekund. I to tylko takie zmiany. Niestety nadal jest niska jakość głośniczka, pamięc operacyjna po restracie nadal tylko 15,4 MB tak wiec tel sie bedzie restartował jak pamięc nie wyrobi.... Niestety nie idzie przywrócić kopii zapasowej. Kreator twierdzi że wszystko ok. Włączam tela a tu nic. Próbowałem kilka razy... Tak na wiec kopii zapasowej nie ma co ufać... Wazniejsze notatki i ustawinia lepiej przepisać i na nowo potem samemu wpisać...

poprawiłem temat postu
Ostatnio zmieniony 03 sty 2007, 18:59 przez Pawlitko, łącznie zmieniany 1 raz.

#138770  autor: domin
 03 sty 2007, 16:12
A swoją drogą mógłbyś usunąć z opisu przy Twoim modelu to istne dziadostwo, bo to chyba nie dziadostwo jednak.......
Mam ważne pytanie, bo będę miał ten telefon za miesiąc: czy nowe wersje softu wgrywasz przez telefon czy przez kompa??
Pytanie 2: program Majewskiego i inne filmy ściągasz przez operatora czy jak??

domin

#138775  autor: Pawlitko
 03 sty 2007, 16:27
Jeśli chodzi o filmy to przerabiam je z Divx lub DVD na mp4 programem Nero Recode. :) Przeglądrka chodzi wyśmienicie. Jeszcze jedna zmiana jest: W W czasie inicjowania połączenia można już włączyć tryb głosnomówiący. Poprzednio można było to zrobic po połączeniu sie z rozmówcą. Menu działa jak narazie super szybko i to mi sie podoba. Teraz w operze moge spokojnie otworzyć trzy karty naraz i telefon nie narzeka na brak pamięci.

#138854  autor: domin
 03 sty 2007, 22:50
Ok dzięki. Tylko jeszcze chciałem wiedzieć jak wgrywasz nowy soft do telefonu - przez kompa czy bezpośrednio przez telefon?

domin

#141798  autor: mariendo
 15 sty 2007, 21:44
Pawlitko jak udało Ci się wgrać R4A13 uptade service sonego jak się łącze (mam R3B01) podaje że nie ma nowszej niż moja .Przeglądając inne fora ale EU też piszą o R4A13 . Czarna magia czy co?????

#141853  autor: domin
 16 sty 2007, 00:55
Mariendo, a jak sie spisuje Twoj P990i??

domin

#141945  autor: Crops
 16 sty 2007, 15:40
Właśnie, niech ktoś poda jakieś info jak się sprawuje słuchawka z nowym fw.!

#143094  autor: [email protected]
 19 sty 2007, 12:31
domin pisze:Ok dzięki. Tylko jeszcze chciałem wiedzieć jak wgrywasz nowy soft do telefonu - przez kompa czy bezpośrednio przez telefon?
ze strony se podlaczasz telefon sciagasz program, soft i juz :)

#149871  autor: bazyli
 04 lut 2007, 17:12
witam,
jestem świeżym posiadaczem p990i i bardzo chciałbym zakutalizować firmware (ze względu na nową operę i tryb głośnomówiący PRZED rozmową). Niestety - nie bardzo wiem jak się do tego zabrać - program Update Service Version 2.7.1.12 twierdzi, że mam najnowszy soft na telefonie, pomimo to każę mu zaktualizować i nadal nic się nie zmienia... czy może firmare aktualizuje się innym narzędziem?

z góry dziękuję za okazaną pomoc i pozdrawiam.

#151350  autor: domin
 08 lut 2007, 14:45
Witam.
Od kilku dni posiadam SE P990i. Mój software to R7A001, a nie R4A13 jak w tytule postu. Do Bazyli - jak się zorientowałem z innych forów, update dostosowuje się do kraju/regionu. Porównaj swój soft z tym na stronie: http://uiq3.sourceforge.net/wiki/index.php/CDA/P990i (zobacz jaki soft jest na Polskę). Podobno jak się wchodzi na stronę innych krajów to jest Ok. Nie wiem, na stronie UK jest podobny soft jak w Polsce. W niedzielę zabieram się za swoją aktualizację, dam znać jak poszło :-D

domin

#187209  autor: JVoo
 28 maja 2007, 18:17
a jaką masz wersję organizatora?...

EDIT
tak myślałem ;) najnowsza dostepna obecnie wersja oprogramowania to R5A17