• Wszystko, co związane z Symbianem
Wszystko, co związane z Symbianem
  • Strona 4 z 11
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 11

#244601  autor: Smyku
 08 sty 2008, 12:25
dechomenon pisze:a co do telefonu z mix electronics to jestem pewien, ze oni je sprowadzają z anglii wgrywają nowy soft (PL) i puszczają do ludu...
ale co o tym myślisz czy to dobrze? wiesz ja wciąż zastanawiam się gdzie to mam kupić :/ kurcze z jednej strony kusi mnie cena z drugiej to się zastanawiam co z tym softem (PL) czy jest dobry?

#244604  autor: butterfly
 08 sty 2008, 12:29
frgt/10 pisze:antivirus
frgt/10 pisze:screen capture
frgt/10 pisze:myfileman
frgt/10 pisze:bootman
To też mam, ale z tego to jeszcze tylko bootmana bym jako funkcję obowiązkową dała.

#244621  autor: dechomenon
 08 sty 2008, 14:08
butterfly pisze:Ciężko tak napisać po prostu, ale pierwsze co mi się rzuca w oczy to DocumentsToGo, MessageReminder, Swiss Menager PRO - to koniecznie. bajer. Ew Ex-plorer.
mimo tego, ze interesuje się symbianem, uiq jest mi totalnie nieznany...mogę się tylko domyślać, do czego są te aplikacje
Advanced call manager
bootman
divxplayer
lcg jukebox
myfileman
smartmovie
swiss mgr pro
screen capture
mcafee antivirus
tomtom
+masa gierek : P

tak samo jak wymienił je frgt/10, znaczy się niektóre znam...no już niedługo urodzi się pojedynek gigantów s60 vs uiq
ale co o tym myślisz czy to dobrze? wiesz ja wciąż zastanawiam się gdzie to mam kupić :/ kurcze z jednej strony kusi mnie cena z drugiej to się zastanawiam co z tym softem (PL) czy jest dobry?
a co tutaj się zastnawiać..no pewno, że dobrze ważne, że taniej ja zamówiłe z allegro za 1200zł bo tak mi odpowiadało nawet długo się nie zastanawiałem...

#244622  autor: frgt/10
 08 sty 2008, 14:13
dechomenon pisze:no już niedługo urodzi się pojedynek gigantów s60 vs uiq
na uiq jest mniej aplikacji - tu na pewno przegrywa na starcie. Jednak są te, które są potrzebne i ja póki co nie miałem myśli "kurde, przydałaby mi się taka i taka app z s60". Raczej bez problemu skonfigurowałem telefon, pobrałem wszystko co mi potrzebne. Teraz juztylko czerpię przyjemności z użytkowania telefonu.

http://telepolis.pl/forum/viewtopic.php?p=292477#292477

#244640  autor: dechomenon
 08 sty 2008, 15:24
frgt/10 pisze:na uiq jest mniej aplikacji - tu na pewno przegrywa na starcie. Jednak są te, które są potrzebne i ja póki co nie miałem myśli "kurde, przydałaby mi się taka i taka app z s60". Raczej bez problemu skonfigurowałem telefon, pobrałem wszystko co mi potrzebne. Teraz juztylko czerpię przyjemności z użytkowania telefonu.
no najwazniejsze, będzie dla mnie użtykowanie na codzien telefonu, do pracy, czasem do rozrywki(sporadycznie), mam zawsze w rezerwie N73, która na razie mi odpowiada...czekam na P1i kurde może jutro już przyjedzie...zastanawiam się co do tego dotykowca..jak on się będzie sprawował..

#244724  autor: butterfly
 08 sty 2008, 23:18
Z dnia na dzień będzie Ci sie coraz bardziej podobał.

#244734  autor: dechomenon
 09 sty 2008, 00:12
Z dnia na dzień będzie Ci sie coraz bardziej podobał.

#244736  autor: butterfly
 09 sty 2008, 00:35
Nie strasz! :shock: :P

#244739  autor: dechomenon
 09 sty 2008, 01:00
butterfly pisze:Nie strasz! :shock: :P
nie straszę, mówię prawdę ehhe
kończąc OT, gdzieś na symbianos wyczytałem, ze trochę za małe są przyciski odpowiedzlane za odbieranie połączeń? np. jak to jest jeśli mam telefon na podstawce jade autem i chce szybko odebrać? da się ?

#244740  autor: butterfly
 09 sty 2008, 01:02
Jasne że się da. Walisz paluchem, aż miło. :)

#244741  autor: dechomenon
 09 sty 2008, 01:10
butterfly pisze:Jasne że się da. Walisz paluchem, aż miło. :)
bo nie widzę klasycznej zielonej i czerwonej słuchawki w tym telefonie, rozumiem, ze wtedy takowa na ekranie się pojawia? czyli to jest taki telefon palcowo-rysikowo-dotykowy? jednak ten paluch często wchodzi w grę, do szybkiej obsługi terminala?

a jak to się odbija na wyglądzie wyświetlacza 2 dni bez czyszczenia to już pewnie cały zabrudzony? może to takie szczegóły, ale wtedy ściereczka powinna być pod ręką..

#244743  autor: butterfly
 09 sty 2008, 01:18
masz na wyświetlaczu coś takiego jak Odbierz jak ktoś dzwoni. Rysika przeciez nie będziesz wyciągać. Tak, to jest taki telefon.
dechomenon pisze:telefon palcowo-rysikowo-dotykowy?
Na początku bawisz sie rysikeim, praktycznie cały czas, z biegiem czasu przestawiasz sie na joga i paluch, bo szybciej ;)

Nie czyćcić wyświetlacza przez dwa dni? o_O OMG, ale byłby upaprany. Nie da się. I nie używam do tego ściereczki, bez sensu. Koszulka, rękaw w zupełności wystarczą.

#244745  autor: dechomenon
 09 sty 2008, 01:24
tak myślałem, mam nadziej, że odnajdę się nim, że będzie miał zastosowania biznesowe. Jak się sprawuje poczta w tym telefonie? no i tryb gotowości ala s60? "dzisiaj" ?

#244746  autor: butterfly
 09 sty 2008, 01:28
dechomenon pisze:Jak się sprawuje poczta w tym telefonie?
Jeszcze nie korzystałam. W sumie dopiero mam czas sie nim zająć, bo dziś wróciłam z Krakowa do siebie. Niestety... :(
dechomenon pisze:no i tryb gotowości ala s60? "dzisiaj" ?
Nie korzystam, nie potrzebuję tego. Ale z tego co patrzyłam na to to interesujace.

Branoc. ;)
zastosowania biznesowe.
Elegancko Ci w tym pomoże skaner wizytówek. Bajer.

#244749  autor: dechomenon
 09 sty 2008, 01:33
butterfly pisze:Elegancko Ci w tym pomoże skaner wizytówek. Bajer.
tak tylko skaner ma jedne problem, nie czyta polskich znaków, z tego co się dowiedziałem to nie poradzi sobie z nimi..a u nas masa ludzi na ł, ż, ś,ć, ń itd...hehe

#244750  autor: butterfly
 09 sty 2008, 01:48
Mi nie znaczyło ó, ale poza tym ok.

#244760  autor: dechomenon
 09 sty 2008, 08:53
Mi nie znaczyło ó, ale poza tym ok.
jeśli tak to ok...no to wyczekuję z utęsknieniem na paczkę

#244765  autor: dechomenon
 09 sty 2008, 09:56
jeszcze nie masz? :D
no nie ma własnie przyszedł listonosz..ja już się cieszę..a tutaj dokumenty ze skarbówki ehhehe, jeszcze 2 dni i odwali mi..hehe, ale skoro juz jesteś na necie. Ile masz wolnego RAM-u po starcie? I do ilu spada? gdzieś wspominałeś, ze nie miałeś nigdy zwisu?

#244772  autor: frgt/10
 09 sty 2008, 10:34
jak startuje system to około 70mb, po 20óch dniach to jest 68mb ramu wolnego. No i fakt, nie miałem zwisa choć chciałem go zamulić włączając na raz masę aplikacji + listę zainstalowanych programów (odinstalowywanie ich), która jest czasami wkurzająca z czasem ładowania. Mimo to - telefon był stabilny i dało się w miarę na nim pracować

http://telepolis.pl/forum/viewtopic.php?p=292477#292477
  • Strona 4 z 11
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 11
  • 1
  • 2
  • 3