• Wszystko, co związane z Symbianem
Wszystko, co związane z Symbianem

#400789  autor: thonka
 24 kwie 2010, 15:39
kowcio pisze:Nokia chce mi udowodnić wypuszczając telefon za 600 zł tak niedopracowany
w sklepie nokii 999zl... i coraz czesciej tak sie dzieje (patrz wycofanie ze sprzedazy chwile po wprowadzeniu n97 w Anglii z powodu niedopracowanego softu do spolki z SE satio i aino).

dziwi mnie strasznie taka roznorodnosc zachowan na symbianie. niby mam starszy (wolniejszy) model sprzetu, starsza wersje oprogramowania, a zadnych problemow z szybkoscia dzialania nie notuje. :roll:

gdzies jeszcze ludzie pisza, ze duzo zalezy od tego, gdzie zrobili telefon, ale nie wiem czy jest to az tak istotne.

Osoby używające więcej niż 3 wykrzykników lub pytajników to osoby z zaburzeniami własnej osobowości - Terry Pratchet

#400803  autor: kowcio
 24 kwie 2010, 16:19
Szkoda, że teraz liczy się sprzedaż i nic poza tym. Ale to tak zawsze jest, jak ja kupię jakiś zaawansowany telefon to się nijak spełnia w rzeczywistości. Tak było z Ultra Style, i tymi innymi Nokiami, poza E50.

Dobra, dziękuję wszystkim za odzew. Sprawa z wibracjami załatwiona, z wifi po części tak (bo jakoś teraz przy aktywnym skanowaniu działa bez zarzutu). Z tym zawieszaniem się tylko podczas pisania SMS oraz z Zasięgiem to chyba wina softu. Przemyślę sprawę i może pozbędę się jej na rzecz telefonu co najmniej 2x tańszego...

Jakby ktoś chciał coś dodać to zapraszam

#400978  autor: hettman
 25 kwie 2010, 12:28
Jakby ktoś chciał coś dodać to zapraszam
telefon bedzie dzialal szybciej /sprawniej i z mniejsza iloscia "bledow"jezeli :
A:zlamiesz system
B:wylaczysz czujnik ruchu
C:sprawdzone na kilku symbianowcach :wink:

#400981  autor: kowcio
 25 kwie 2010, 12:33
hettman pisze:B:wylaczysz czujnik ruchu
Wyłączony mam, bo mnie to coś wkurzało (telefon wolniej działał, i to dużo- fakt), a i tak nie będę teelfonu inaczej trzymał niż normalnie ;)
hettman pisze:A:zlamiesz system
Na razie odpuszczę sobie, ale dzięki za poradę

#400985  autor: Dworek
 25 kwie 2010, 12:43
Na chwilę wrócę jeszcze do sprawy wibracji. W E72 jako sygnał SMS możemy ustawić sobie dzwonek "Beep" wtedy telefon wibruje dwa razy i jest to dłuższa wibracja niż w przypadku pliku mp3. Pytanie tylko czy ten dzwonek występuje także w E52 i czy efekt będzie taki sam?

#400986  autor: kowcio
 25 kwie 2010, 12:45
Dworek pisze:Pytanie tylko czy ten dzwonek występuje także w E52 i czy efekt będzie taki sam?
Tak, wczoraj też ten dzwonek ustawiłem na trybie cichym i wibracja mi odpowiada. Ale sprytnie to zrobili ;]

#400988  autor: Dworek
 25 kwie 2010, 12:54
Również ustawiłem sobie ten dzwonek :) Jako ciekawostkę dodam, że podczas przeglądania dzwonków chyba tylko na tym jednym telefon wibruje.

#401497  autor: orson_dzi
 28 kwie 2010, 12:06
thonka pisze:dziwi mnie strasznie taka roznorodnosc zachowan na symbianie. niby mam starszy (wolniejszy) model sprzetu, starsza wersje oprogramowania, a zadnych problemow z szybkoscia dzialania nie notuje. :roll:
Zauważyłem to samo.
Nowsze telefony na Symbianie, jak 5800, N97, E52 potrafią czasem porządnie zwolnić, kiedy przy np. N82, N95, i550, i450 spotykałem się tylko z komunikatem o braku pamięci przy próbie przeczytania wiadomości, a i to raz na dwa-trzy miesiące. Nawet taka N73 była bardziej przewidywalna, jeśli chodzi o przymulenia, niż te nowsze produkcje ;) .

Lista używanych telefonów nie mieści się w tym polu tekstowym :)

#401499  autor: kowcio
 28 kwie 2010, 12:51
Ja jednak dam sobie spokój z tymi symbianami ;) E52 ma juz nowego właściciela i kupię sobie coś prostszego.

Dziękuję wszystkim za udzielenie się w moim temacie.