Groch pisze:Napisałeś, że słabo wykrywa sieci bezprzewodowe. Korzystam z e51 i w tym wypadku jest dramat. Lap wykrywa około 10-12 sieci a tel 2-3. Jak dla mnie jest to tragedia. Jak to się ma w przypadku e71?
wlasnie odpalilem laptopa w okolicy okna. sieci wykrywa 13. dla porowniania e71 wykrywa ich w tym samym miejscu 7 + ukryte, ktorych na laptopie nie widac.
mozna zawsze recznie skonfigurowac punkt dostepowy. jezeli np. laptop z nim dziala to telefon teoretycznie tez powinien byc w jego zasiegu bez zadnych zbednych kombinacji. jak to jest w praktyce znow ciezko mi powiedziec - brak takiej potrzeby
mbank i bzwbk chodzi mi normalnie na safari, youtube i wiele innych rowniez (aczkolwiek czasem zdarza sie, ze flash lite to za malo i jest komunikat o starej wersji).
czytnik pdf (Adobe reader LE 1.5 - dostepna jest odplatna aktualizacja do wersji 2.5) daje sobie rade, ale w zaleznosci od zlozenia dokumentu... czasem 800kB to za duzo, a czasem czyta i pliki po 6-7MB. ponoc jest aplikacja, ktora umozliwia czytanie nawet 20MB plikow.
zainstalowany w telefonie quickoffice 4.1 czyta pliki doc, xls, ppt, pps i txt.
napewno czyta excela 2000 i 2003 nawet poprawnie - z kolorami, skoroszytami, bez przestawiania tabelek, ale na bardziej zaawansowane opcje takie jak tabele przestawne czy makra to bym nie liczyl

z wordem tez daje sobie rade czasem ma tylko problem z wyswietleniem grafik (glownie przezroczyste gify i png) w dokumentach.
powerpoint dziala bez zarzutu (tu rowniez problem z gifami i png, ponoc w najnowszej wersji programu to naprawili). wyklady po 60-70 slajdow (ach to lenistwo

) z malo wymagajacymi wykresami dzialaly

ostatnio nawet kombinowalem z puszczaniem prezentacji prosto z telefonu poprzez wireless presentera (dolaczony bezplatnie w pamieci telefonu)
nie czyta plikow zabezpieczonych haslami (przynajmniej mi sie nie udalo ich otworzyc)
niestety z tego co zauwazylem z najnowszym officem 2007 jest ciezko z kompatybilnoscia wstecz, co widac rowniez na tym telefonie... o ile pliki docx z worda 2007 wykrywa jako dokumenty, to jednak program powiadamia o nowym typie plikow, ktorego nie obsluguje i zaprasza odrazu do przystapienia do aktualizacji.
dopiero najnowsza wersja quickoffice'a 6.0 sobie z nimi radzi, ale jest haczyk w postaci licencji. aktualnie jest promocja i kosztuje to to troche ponad 30zl (normalnie ok. 80zl). niewielkie pieniadze, ale nokia wykupujac licencje do swoich telefonow na oprogramowanie z 2007 roku i instalujac je w telefonie z polowy roku 2008 mogla sie postarac o bezplatna aktualizacje do nowszej wersji.