• Wszystko, co związane z Symbianem
Wszystko, co związane z Symbianem

#217215  autor: ywis
 30 sie 2007, 12:32
VoooxQ pisze:to ludzie już się na nią nie dadzą nabrać bo współczesny telefon jaki by nie był, musi mieć aparat, już się tak przyjęło
Jak widzisz nie każdy musi posiadać aparat w telefonie, ja go np. nie mam, bo jest mi zbyteczny, a do tego szpeci :) ...od tego mam cyfrówkę malutką od Panasonica i starcza.
VoooxQ pisze:Ale jednak trzeba pomyśleć logicznie: po co nosić wszystko tzn. mp3, cyfrówke, telefon, jeszcze do tego radio, kamere i nawet latarke ...jeśli możesz mieć to wszystko w jednym małym urządzeniu
Nie znasz takiego powiedzenia "co do wszystkiego, to i do niczego"? ;)

Ta N95 to godny następca mojej E61, zobaczymy jak będzie z jego ceną jak się pokaże pod koniec roku (wtedy ma wejść na polski rynek), zobaczymy, jeśli cena będzie zbyt "zaporowa" to się zakupi E61i, no i poczeka się troszkę na N95 8GB.

#217239  autor: redharry
 30 sie 2007, 13:48
a ja się boje jednego jeżeli w zwykłej N95 która ma 2,6" widzę piksele to co dopiero na 2,8" mogli by dać rozdzielczość LCD chociaż z N80 352x416 :|

#217254  autor: opti
 30 sie 2007, 14:56
no i chyba baterie mocniejsza zapodali? bo teraz 1200mAH jest..

#217273  autor: Forest
 30 sie 2007, 16:39
redharry pisze:a ja się boje jednego jeżeli w zwykłej N95 która ma 2,6" widzę piksele to co dopiero na 2,8" mogli by dać rozdzielczość LCD chociaż z N80 352x416 :|
Już od bodajże 2 lat Nokia nie stosuje takich wyświetlaczy (352x416). Teraz jest tylko rozdzielczość QVGA. Najlepiej jakby Nokia włożyła wyświetlacz z rozdzielczością 640x480 :D Ale pewnie wtedy by było mocne zużycie energii a na to nie mają za dobrych baterii.

HTC U12+ Black + Goodram 64GB USH-I U3 95/90MB

#217310  autor: dechomenon
 30 sie 2007, 19:28
zgadzam się z forestem teraz tylko czekać na erę wyświetlaczy VGA bo QVGA powoli nudzą...chociaż nie mówię, że są złe...bo nie są...a co do tej nokii chciałbym mieć telefon z bardzo szybkim aparatem...ale żeby miał symbian..i czy ten telefon spełni moje oczekiwania? 8GB jest na prawdę zbyteczne jeśli ja mam 1,5GB zapchany telefon to jest tego cała masa...chyba ze to 8GB będe traktował jak mój przenośny komputer bo na pewno nie można tego odmówić tej nokii

#217334  autor: redharry
 30 sie 2007, 20:56
Jak dla mnie 8GB to idealna sprawa bo w swojej N95 mam dwie karty po 2GB :evil: A co do wyświetlacza o rozdzielczości VGA to edycja z 8GB była by jeszcze droższa a i tak napewno będzie kosztowała kupe kasy

#217387  autor: VoooxQ
 30 sie 2007, 22:22
ywis pisze:Nie znasz takiego powiedzenia ''co do wszystkiego to i do niczego''? ;)

Owszem, znam, ale nie mogę powiedzieć złego słowa o moim K750i naprawdę :wink: On posiada wszystkie ww. funkcje w tym np. latarkę :-) Nie można też narzekać na ''joya'', na którego prawie wszyscy psioczą :roll: I nie zgodzę się z tym, że aparat szpeci telefon :| , bo to chyba nie jest jego zadanie :wink:
A co do N95 --->> szpan nie zna granic :lol:

[ Dodano: 2007-08-30, 22:35 ]
A i tak na marginesie :arrow: Telefony komórkowe są coraz większą konkurencją dla cyfrówek, więc warto to wziąć pod uwagę :-)

---->>|_()|_<<---- Pozdro ;)

#217416  autor: ywis
 30 sie 2007, 23:29
VoooxQ pisze:Telefony komórkowe są coraz większą konkurencją dla cyfrówek, więc warto to wziąć pod uwagę
Nie wiem czy warto, bo żaden aparat w telefonie nie zastąpił by mi aparatu cyfrowego nigdy w życiu. I nigdy nie zastąpi.

#217502  autor: stanax
 31 sie 2007, 11:24
skasowałem
Ostatnio zmieniony 04 wrz 2007, 01:18 przez stanax, łącznie zmieniany 1 raz.

#217588  autor: VoooxQ
 31 sie 2007, 15:28
ywis pisze: Nie wiem czy warto, bo żaden aparat w telefonie nie zastąpił by mi aparatu cyfrowego nigdy w życiu. I nigdy nie zastąpi.
To tylko Twoje zdanie.

---->>|_()|_<<---- Pozdro ;)

#217589  autor: redharry
 31 sie 2007, 15:35
Może ktoś wie ile w przybliżeniu będzie kosztowała N95 8GB ?

#217590  autor: Forest
 31 sie 2007, 15:36
Telefon już zastępuje aparat, tyle tylko, że dla niektórych jakość fotek jest niewystarczająca. Ja też wole aparat, ale wiem, że moja N73 w każdej chwili może go zastąpić ;)

[ Dodano: 2007-08-31, 15:38 ]
redharry pisze:Może ktoś wie ile w przybliżeniu będzie kosztowała N95 8GB ?
Nokia N95 8GB ma być konkurencją dla iPhona. Więc cena nowej N95 będzie się pewnie kształtowała mniej więcej koło ceny iPhona, czyli 2500 - 3000 zł.

HTC U12+ Black + Goodram 64GB USH-I U3 95/90MB

#217612  autor: piotrz
 31 sie 2007, 17:06
Forest pisze:Telefon już zastępuje aparat, tyle tylko, że dla niektórych jakość fotek jest niewystarczająca. Ja też wole aparat, ale wiem, że moja N73 w każdej chwili może go zastąpić
powiem tak.smartphony typu n95 nie mają dla mnie żadnego zastosowania. żadnej funkcji nie robią dobrze. aparat- nawet najtańsza cyfrówka robi lepsz e zdjęcia. mp3- akurat tu jakość jest lepsza niż w mptrójkach noname. ale do irivera za 200zł (np t30) nie ma co porównywać. internet może się i fajnie przegląda na niej. ale i tak dłużej w nim siedzieć na 2,8cala jest katorgą dla naszych oczu.chociażby że na tych 3 calach czcionka jest dużo mniejsza a nawet po powiększeniu powiększamy zeza sobie dużo bardziej niż przy komputerze. TELEFON! tego też nie wypełnia dobrze! ile trwa wejście do wiadomości? a ile do ostatnich połączeń? i di tego dochodza sporadyczne zawieszki..

na pewno ktoś powie -ale ile miejsca zajmuję aparat mp3 telefon...
a z drugiej strony? przecież posłuchać mp3 w autobusie uchwycić chwile czy zadzwonić można z 6630 która do takich zadań jest idealna!

to tylko moje zdanie. pewnie nikt sie ze mną nie zgodzi. ale to jest forum.
mam dość! producentów typu nokia którzy mydlą nam oczy każdym nowym telefonem.. każdy następca jakiegoś telefonuu ma lepsze mp3, lepszy aprat, lepszy ekran...każdy jest coraz lepszy a i tak ja żadnych ograniczeń technologicznych nie widze. czemu NIE CHCĄ (bo to nie kwestia dostępnej techniki) wsadzić dobrego aparatu czy dobrej jakości mp3 do telefonu? a jak jest to coś innego usuną. przykłąd n91 któa ma świetne mp3, za to denny ekran. do n73 za to wsadzili dobry aparat i nie dali wifi.

jedynym ratunkiem dla takich jak ja są palmtopy. tutaj nie ma mydlenia oczu matrycami 25mpx wielkości główki od szpilki, i innych chłytów materkindodich znanych z komórek. a tym bardziej polepszania jednej funkcji kosztem drugiej.