• Wszystko, co związane z Symbianem
Wszystko, co związane z Symbianem

#222185  autor: Forest
 20 wrz 2007, 20:57
piotrz pisze:o antywirach było już nie raz...niepotrzebne zamulanie telefonu i tyle.
Mnie NetQin Anti-Virus nie zamula. Chodzi lub nie chodzi w tle - RAM-u cały czas tyle samo ;-)

HTC U12+ Black + Goodram 64GB USH-I U3 95/90MB

#222225  autor: dziedziel
 21 wrz 2007, 10:16
Forest pisze:Mnie NetQin Anti-Virus nie zamula. Chodzi lub nie chodzi w tle - RAM-u cały czas tyle samo ;-)
Musi zamulać.... każdy plik który ściągasz ten program musi przeskanować wiec musi ram zrzerać i baterie... Ja e61 korzystałem bez antywirusa a codziennie siedziałem w necie min. 15 minut.

Pozdrawiam Dziedziel

#222233  autor: dechomenon
 21 wrz 2007, 12:23
ja bym nawet się tym nie przejmowal..bardziej istotne jest to jak zaśmiecony mamy telefon..gdy zawalamy go niepotrzebnym badziewiem..wtedy dopiero może nam "szaleć"

#222239  autor: ywis
 21 wrz 2007, 13:08
JA tam w ogóle antywirusa nie używam, zbyteczne dla mnie, a korzystam z internetu przez telefon bardzo dużo...

#223425  autor: bodalski
 26 wrz 2007, 02:18
W sumie nie mam narazie nowych pytan, chcialem tylko podzielic sie swoimi odczuciami po 14 dniach uzywania telefonu. Jestem zachwycony, to moj pierwszy smartfon i napewno nie ostatni. Zainstalowalem mobilne gadu gadu wiec non stop jestem "dostepny", zainstalowalem Opere Mini do buszowania po stronach (ta wgrana przegladarka nokii nie bardzo mi podpasowala), ustawilem skrzynke mailowa i co pare godzinek telefon sam sprawdza czy mam nowe maile (nie musze juz wchodzic na konto przez www). W ogole mnogosc ustwien i mozliwosci tego telefonu mnie zaskoczyla w jak najbardziej pozytywnym tego slowa znaczeniu. Minelo pare dni zanim do wszystkiego sam doszedlem. Mam nadzieje ze zaskoczy mnie jeszcze jakas funkcja:) Telefonik jest kozacki. Mam zamiar uzywac go z rok a potem przesiasc sie na cos lepszego. Na celowniku mam E90 ale narazie cena jest jak dla mnie zaporowa. To tyle.

Pozdrawiam wszystkich milosników symbiana!!!

#223510  autor: gm
 26 wrz 2007, 16:18
bodalski pisze:W sumie nie mam narazie nowych pytan, chcialem tylko podzielic sie swoimi odczuciami po 14 dniach uzywania telefonu. Jestem zachwycony, to moj pierwszy smartfon i napewno nie ostatni. Zainstalowalem mobilne gadu gadu wiec non stop jestem "dostepny", zainstalowalem Opere Mini do buszowania po stronach (ta wgrana przegladarka nokii nie bardzo mi podpasowala), ustawilem skrzynke mailowa i co pare godzinek telefon sam sprawdza czy mam nowe maile (nie musze juz wchodzic na konto przez www). W ogole mnogosc ustwien i mozliwosci tego telefonu mnie zaskoczyla w jak najbardziej pozytywnym tego slowa znaczeniu. Minelo pare dni zanim do wszystkiego sam doszedlem. Mam nadzieje ze zaskoczy mnie jeszcze jakas funkcja:) Telefonik jest kozacki. Mam zamiar uzywac go z rok a potem przesiasc sie na cos lepszego. Na celowniku mam E90 ale narazie cena jest jak dla mnie zaporowa. To tyle.

Pozdrawiam wszystkich milosników symbiana!!!
W takim razie ja proponuję odkryć PODCASTY. Sciągnij ze strony nokii program do podcastow a pozniej wpisz adresy, np. RMF FM czy Radio ZET.

Zamieniłem Nokię na SE i wróciłem do Nokii :-)

#223512  autor: ywis
 26 wrz 2007, 16:28
gm pisze:W takim razie ja proponuję odkryć PODCASTY.
A to ciekawe, podaj link, bo ja do tego też jeszcze nie doszedłem...

#223626  autor: gm
 26 wrz 2007, 21:43
Trzeba ściągnąć programik ze strony http://europe.nokia.com/podcasting a następnie wpisać przykładowe linki do aktualizacji wiadomości, np. http://www.rmf.fm/rss/podcast/fakty.xml lub http://www.tvn24.pl/487506,podcast.xml i odłuchiwać informacje. Mi osobiście nie działa na WLAN (nie wiem dlaczego), ale jak łączę się przez internet_gprs to jest w porządku.

#224067  autor: sexplorer
 28 wrz 2007, 23:43
E61 ma przecież Wifi ;) Dokupujesz sobie adapter Wifi, np. TAKI i już możesz śmigać po necie
Teraz to juz nic nie rozumiem... Jestem troche zileony jezeli chodzi o symbiana i własnie planuje kupno e61.
Czyli nawet jezeli mam w domu router, który rozdziela internet bezprzewodowo, to i tak jest za mało zeby móc korzystac z internetu w telefonie?

#224077  autor: gm
 29 wrz 2007, 07:38
W Twoim przypadku będziesz mial net beprzewodowy w telefonie jak sobie zakupisz e61.

#224093  autor: dechomenon
 29 wrz 2007, 09:56
może to być każdy telefon który posiada wifi i będzie chodzić...

#224174  autor: ywis
 29 wrz 2007, 14:12
sexplorer pisze:Czyli nawet jezeli mam w domu router, który rozdziela internet bezprzewodowo, to i tak jest za mało zeby móc korzystac z internetu w telefonie?
Nic nie jest za mało, dodajesz "maca" swojego telefonu do stacji LiveBox'a i śmigasz za darmo po internecie w telefonie ;) E61 Ci to oferuje bez problemu, ponieważ ma WIFI, ale nie tylko E61 daje taką możliwość, każdy telefon który posiada WIFI będzie śmigał.

#224190  autor: sexplorer
 29 wrz 2007, 15:22
ywis pisze:dodajesz "maca" swojego telefonu do stacji LiveBox'a
Co to znaczy?

Moje pytania mogą wydawac sie banalne lub dziwne, ale ja na prawde nie mam za duzego pojecia o tego typu telefonach (jak na razie :D)

PS. Jeszcze jedno pytanko mi sie nasuwa. Jak jest z muzyka lub filmami słuchaną / ogladanymi na tym telefonie. Chodzi mi o prace głosnika, czy jest głosny wyrazny itp, gdyż nie lubie korzystac ze sluchawek :)

#225163  autor: dziedziel
 03 paź 2007, 15:12
sexplorer, zależy czy masz jakieś hasło w tym routerze i czy nie masz np. filtrowania po MAC adresie. Ja mieszkam na uboczu i mam "gołe" wifi wiec, żeby połaczyć e61i z routerem nic robić nie muszę, ale jak ty masz np. hasło to musisz podać je jak chcesz się połączyć. To samo z macadresem, jak masz filtrowanie w routerze po macadresie to żeby skorzystać z wlan będziesz musiał dopisać macadress z e61 żeby mógł on sie połączyć.

Pozdrawiam Dziedziel

#225178  autor: ywis
 03 paź 2007, 16:20
sexplorer pisze:PS. Jeszcze jedno pytanko mi sie nasuwa. Jak jest z muzyka lub filmami słuchaną / ogladanymi na tym telefonie. Chodzi mi o prace głosnika, czy jest głosny wyrazny itp, gdyż nie lubie korzystac ze sluchawek
Wszystko jest wyraźne, nie ma się do czego doczepić na mój słuch, ale każdy ma inny lub też ma wady suchy i będzie miał inne odczucie.

#225189  autor: dechomenon
 03 paź 2007, 17:38
do przeglądania neta to operę mini wgraj sobie...programy jakie trzeba mieć to handy taskman(zamyka otwarte aplikacje, pracujące w tle, y-browser(menadżer plików), T99(likwiduje polskie znaki diaktryczne), to uważam ze minimum...

#225205  autor: dziedziel
 03 paź 2007, 18:31
dechomenon pisze:T99(likwiduje polskie znaki diaktryczne),
W e61 nie ma takiej potrzeby bo i tak wpisujesz jakie chcesz domyślnie są bez ogonków.
dechomenon pisze:y-browser
Ja polecam x-plore, może brzydszy ale bardziej funkcjonalny i przyjaźniejszy (Ale płatny ;) )
Obowiązkowo u mnie jeszcze SmartMovie/divxplayer (odtwarzanie avi), Tomtom (nawigacja), LCG Jukebox(najlepszy odtwarzacz muzyki na s60v3), Gmail(odbieranie email) , Xlator (epedia i słowniki) R.Viewer (Przeglądarka fotek, dużo szybsza i wygodniejsza niż oryginalna) Opera Mini 4 beta 2( w przypadku gdy korzystam z gors lub jakiegoś innego płatnego internetu, gdy nie płace za kB to oryginalna przeglądarka wypada lepiej i Handy Alarm (manager budzików).

To by było na tyle.

Pozdrawiam Dziedziel

#227461  autor: sexplorer
 15 paź 2007, 21:25
Znacie moze jakies odtwarzacze filmow w formacie 3gp z mozliwoscia przesuwania czasu, gdyż standardowy real tego nieoferuje.

Jakich konwerterów do plików uzywacie?

#227462  autor: dziedziel
 15 paź 2007, 21:27
sexplorer pisze:z mozliwoscia przesuwania czasu
Oferuje, dużo osób sie na tym łapie, wystarczy dłużej przytrzymać joyem w prawo ;)

[ Dodano: 2007-10-15, 21:29 ]
A co do filmów to używałem Smart Movie i konwertera oryginalnego ;)

Pozdrawiam Dziedziel

#227513  autor: sexplorer
 15 paź 2007, 23:52
dziedziel pisze:A co do filmów to używałem Smart Movie i konwertera oryginalnego
No tak, ale za orginalnego trzeba płacic...