ywis pisze:Jak mam to rozumieć? Później załapuje? telefon dla mnie nie może mieć takich problemów z zasięgiem, tym bardziej że przyczyną jest trzymanie go w kieszeni i wejście gdzieś do sklepu (wtedy zasięgu już brak).
Jak w tych samych warunkach zachowuje się ta sama karta sim w innym aparacie?
ywis pisze:pierwsze co zapytałęm, czy mogę oddać telefon mając umową i kartę gwarancyjną, odpowiedział że nie, a już nie raz reklamowałem telefony z samą gwarancją i kserokopią umowy która została podpisana na dany telefon
Zgodnie z kartą gwarancyjną podczas oddawania aparatu do naprawy nalezy okażac dowód zakupu aparatu. Przeważnie nie jest on sprawdzany, ale coś takiego mieć trzeba.
MADMAX pisze:
Plus jako sprzedawca towaru ma obowiązek przyjąć reklamację.
Zgadza się. Osobą odpowiedzialna jest kierownik salonu w ktorym byl zakupiony aparat - jeśli chodzi tu o niezgodność towaru z opisem. Jeśli telefon był wysłany do Ciebie drogą kurierską - odpowiedzialność spada na salony firmowe.
Rokko, ale ja mam gwarancje i mam umowe do tegoż telefonu.
Sprzedawca ma obowiązek wydać Ci duplikat dowodu zakupu aparatu.
Uwaga - jesli raz oddasz aparat do naprawy na zasadzie umowy gwarancyjnej z producentem aparatu, odpowiedzialność sprzedawcy traci ważność prawną i wszelkie reklamacje kierować będzie trzeba wtedy tylko i wyłącznie w kierunku producenta. (Sprzedawca nie może odpowiadać np. za błędy serwisantów producenta)