• Wszystko, co związane z Symbianem
Wszystko, co związane z Symbianem
  • Strona 2 z 8
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 8

#178079  autor: PingNoMore
 27 kwie 2007, 19:44
Przepraszam, że offtop, ale opisz wrażenia z użytkowania Samsunga Z400

#178082  autor: adiq1033
 27 kwie 2007, 19:53
Samsunga będe miał dopiero pod koniec lipca.

Dzięki za przypomnienie, zapomniałem skasowac go z listy telefonów które posiadam :roll:

Koniec off-topa :wink:

#178259  autor: mpConroe
 28 kwie 2007, 16:23
Ja także miałem oba te telefony. Moje odczucia są odwrotne. Po pierwsze 6630 zawieszała się ciągle, mozolne było jej użytkowanie. Od tej powolności w istocie można było zwariować! Aparat? Szajs.... Dla mnie to była istna pomyłka, ponieważ mogłem ponownie wybrać K750i lub brać N70... Teraz sprzedałem ową "cebulę" i kupiłem N73. Telefon trzy razy zawiesił się pod czas wychodzenia z aparatu, pod czas, gdy 6630 robiła to na 1/2 wejść w "Worms 3D". N73 W dodatku wygląda mniej ceglasto, robi cudowny foty (lepsze od K750i i na równi z K800i) i nigdy nie musiałem wyjmować jeszcze baterii i sim, ponieważ nigdy tak drastycznie się nie zawiesił. Wyjmowałem tylko raz kartę pamięci, by zgrać zdjęcia. Dodam też, że nie wiem co za głąby pracują w Nokii ds. projektowania tylnej klapki. Udało się ją otworzyć po trzech godzinach "zabawy". Fajnie, nie :x ? Z tego telefonu jestem zadowolony i cieszę się niezmiernie, że go mam. No i jeszcze w szkole nikt "nie zmałpował" :lol: .

#178263  autor: laska
 28 kwie 2007, 16:42
Właśnie zakupiłem ten telefon dziś i chciałbym ściągnąć do niego troche motywów moze ktoś zana taką stronkę bede wdzięczny :-)

#178274  autor: Forest
 28 kwie 2007, 16:57
laska pisze:Właśnie zakupiłem ten telefon dziś i chciałbym ściągnąć do niego troche motywów moze ktoś zana taką stronkę bede wdzięczny :-)
Po co kupujesz taki telefon, jak nie znasz stronek z motywami nie mówiąc o aplikacjach...

www.zedge.net , www.mobile9.com

HTC U12+ Black + Goodram 64GB USH-I U3 95/90MB

#178322  autor: adiq1033
 28 kwie 2007, 20:00
laska, http://telepolis.pl/forum/viewtopic.php?t=13871 :-D
mpConroe pisze:nigdy nie musiałem wyjmować jeszcze baterii
Ja mam to prawie na co dzień. Dzis dwa razy musiałem wyciągać baterię.

Miałem także problemy z połączeniem się przez Bluetooth z Nokią 6230.

Na dzis nie zauważyłem żadnych większych problemów.

[ Dodano: 2007-04-28, 21:28 ]
Zaczynają się problemy z podłączeniem telefonu do komputera. USB nie wykrywa nowego urządzenia :|

#178378  autor: KPMKAT
 28 kwie 2007, 23:23
Myślę że to wina albo softu, albo oprogr na kompie bo ja przez 3 miesiace raz wyciągałem baterię i to na własne zyczenie a z połączeniem nigdy nie miałęm problemów. Oczywiście należy pamiętać o BEZPIECZNYM ODŁĄCZANIU URZĄDZEŃ USB - jak ktos wyciaga usb bez uprzedniego odłączenia to potem cyrki mogą sie dziać ...

Co słychać u Ciebie [you] ...

#178411  autor: MarcinK
 29 kwie 2007, 07:45
KPMKAT pisze:Oczywiście należy pamiętać o BEZPIECZNYM ODŁĄCZANIU URZĄDZEŃ USB - jak ktos wyciaga usb bez uprzedniego odłączenia to potem cyrki mogą sie dziać ...
taaa, mi przez to karta pamięci umarła, więc warto o tym pamiętać

Adiq, co do menu muzyki włączonego non stop, ME tak ma, to samo bylo w n91

brawo ze krytyczny obraz, widzę, że nie jestem odosobniony :wink:

#178465  autor: adiq1033
 29 kwie 2007, 11:21
MarcinK pisze:brawo ze krytyczny obraz, widzę, że nie jestem odosobniony :wink:
Wiadomo przeciez, że kazdy telefon ma swoje wady i zalety.

Zauwazyłem mały szczegół, który dla niektórych moze być klopotliwy. Mianowicie pisząc wiadomość SMS, możemy przypadkowo nacisnąć boczny przycisk do przejcia w Galerię.

Moja N73 Me zaczyna także skrzypieć w dolnej części, pod klawiszami klawiatury.

Własnie aktualizyje soft, zobaczymy czy będzie w stanie pomóc mojej Nokii.

[ Dodano: 2007-04-29, 12:18 ]
I niestety, nie udało mi się zaktualicować oprogramowania. PC nie wykrywa telefonu. Więc nie mogę się ani połączyć z NOKIA PC Suite, ani zainstalować nowego softu.

#178533  autor: Forest
 29 kwie 2007, 13:08
adiq1033 pisze:PC nie wykrywa telefonu. Więc nie mogę się ani połączyć z NOKIA PC Suite, ani zainstalować nowego softu.
To kombinuje, żeby ci PC wykrył :twisted:

#178576  autor: mpConroe
 29 kwie 2007, 14:45
Ja podłączałem swoją raz tylko i... wykrył bez problemów :P . System już nie jest taki jak od razu po formacie, coś musi w tym być :P . Koma jest bezpieczna w Krusell Active. Zdjąłem już tą przeklętą folię, która jakimś cudem się porysowała i zniekształcała obraz wyświetlacza :evil: . Teraz jest już ok. Mam małe palce, wygodnie mi się pisze na tej klawiaturce. Telefon ma brendowany soft, a mimo to, spisuje się dobrze. W dodatku jeszcze nie włączałem takich funkcji jak Bluetooth, ponieważ w dalszym ciągu nie można przesyłać gier :roll: . Szczyt, od 6610 tak mam... Ogółem, jest to dla mnie wielki skok po nieudanej wpadce z 6630.

OT: 6280 ma Bluetooth? Można by to przetestować.... (tata ma tą 6280, fajny fon)

#178581  autor: adiq1033
 29 kwie 2007, 14:59
mpConroe pisze:OT: 6280 ma Bluetooth? Można by to przetestować.... (tata ma tą 6280, fajny fon)
Ma i Bluetooth i IrDa :D

Udało mi się wkońcu podłączyć telefon. Niestety zawiesił się on przy wgrywaniu FExplorer ... :shock: Pod dżojstik dostaje się spora ilość kurzu. Złapałem takze zwieche przy włączaniu aparatu ( odsunięcie zaślepki na obiektyw ).

#178634  autor: piwosz
 29 kwie 2007, 19:57
adiq1033, masz jakiś felerny model. idź do serwisu i powiedz ze Ci sie takie cuda dzieją ;)

:occasion5:

#178686  autor: adiq1033
 29 kwie 2007, 22:27
adiq1033, masz jakiś felerny model. idź do serwisu i powiedz ze Ci sie takie cuda dzieją :wink:
Sprzedawca ostrzegał mnie, że telefon zawiesza się i wolno działa. Myslałem, że nie zna po prostu podstaw OS'a i zamykał aplikacje czerwoną słuchawką :-D

Zobaczymy.

#178705  autor: Forest
 29 kwie 2007, 22:49
Ale jakoś innym użytkownikom się tak nie dzieje. Ja za pare dni kupie N73 to ci pozniej powiem jak to u mnie wyglada ;-)

#178956  autor: dechomenon
 30 kwie 2007, 22:13
no kurcze symbian codziennie zaskakuje, dobrze że wszystko trzymam na karcie, bo właśnie zrobiłem format na kompie i wszystko bym stracił!

#178983  autor: adiq1033
 01 maja 2007, 07:47
dechomenon, wspominałes cos o programie, który blokuje wychodzenie z aplikacji ( nie zamykając ich ) przez czerwoną słuchawkę. Możesz mi go podesłać na PW ? Będę niezmiernie wdzięczny.

Odrazu informuje, że przez kilka najbliższych dni moge być nieobecny na forum. Powód jest prosty, remont w domu :wink:

#179677  autor: Xavier88
 03 maja 2007, 12:19
Nie mogę was słuchać.
Ja mam N73ME od miesiąca i jeszcze mi sie nie zawiesił.
Mam w niego napchane przeszło 1 Giga muzyki, Tomtom z mapami i bardzo dużo softu i gier. O tematach nie wspominam.
Na karcie mam 5 mega wolnego miejsca a na karcie około 500 mega.
Zgodzić się mogę jedynie co do joysticka bo jest ostry i przy dłuższym graniu boli palec(palce).
Taki Telefon to super sprawa.
Ma wszystko czego potrzebuję.
Mało korzystam z aparatu, kamery i internetu.
Głównie gry o soft. Instaluje i odinstalowuje na potegę i nic sie nie dzieje.
Muzyki słucha sie bardzo fajnie, przecież to nie studio HiFi tylko odtwarzacz w telefonie. Na spacer z psem jak znalazł.
Duża zaleta to czarna obudowa.
Bardzo drażnią mnie opinie że Nokie do dziadostwo, niedoapsowane i trzeszczące obudowy.
Mnie to się zdaje że takie opinie to zazdrość użytkowników innych telefonów, np SE.
Poprzednio miałem 6600 i też byłem bardzo zadowolony.
Nie narzekajcie na N73 bo tobardzo bardzo dobry telefon.
Pozdrawiam

#179923  autor: vinc
 03 maja 2007, 22:05
Xavier88 pisze:Nie mogę was słuchać.
Ja mam N73ME od miesiąca i jeszcze mi sie nie zawiesił.
Mam w niego napchane przeszło 1 Giga muzyki, Tomtom z mapami i bardzo dużo softu i gier. O tematach nie wspominam.
Na karcie mam 5 mega wolnego miejsca a na karcie około 500 mega.
Zgodzić się mogę jedynie co do joysticka bo jest ostry i przy dłuższym graniu boli palec(palce).
Taki Telefon to super sprawa.
Ma wszystko czego potrzebuję.
Mało korzystam z aparatu, kamery i internetu.
Głównie gry o soft. Instaluje i odinstalowuje na potegę i nic sie nie dzieje.
Muzyki słucha sie bardzo fajnie, przecież to nie studio HiFi tylko odtwarzacz w telefonie. Na spacer z psem jak znalazł.
Duża zaleta to czarna obudowa.
Bardzo drażnią mnie opinie że Nokie do dziadostwo, niedoapsowane i trzeszczące obudowy.
Mnie to się zdaje że takie opinie to zazdrość użytkowników innych telefonów, np SE.
Poprzednio miałem 6600 i też byłem bardzo zadowolony.
Nie narzekajcie na N73 bo tobardzo bardzo dobry telefon.
Pozdrawiam
Tu nikt nie narzeka, tylko pisze o wadach i problemach korzystania z tego telefonu, ponieważ nie ma telefonu bez wad a widać n73 nie jest jednak telefonem idealnym :P

Obrazek

#179962  autor: dechomenon
 04 maja 2007, 02:51
adiq1033 pisze:dechomenon, wspominałes cos o programie, który blokuje wychodzenie z aplikacji ( nie zamykając ich ) przez czerwoną słuchawkę. Możesz mi go podesłać na PW ? Będę niezmiernie wdzięczny.

Odrazu informuje, że przez kilka najbliższych dni moge być nieobecny na forum. Powód jest prosty, remont w domu :wink:
będzie problem, bo miałem ostatnio format..i wszystkie progsy poszły do nieba hehe, ale programik nazywał się coś redblock, jakoś tak na symbianos jest :P
  • Strona 2 z 8
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 8
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5