Po kilku tygodniach użytkowania mogę się trochę wypowiedzieć na temat N93:
Plusy:
-dobr(y)e wyświetlacz(e), nie widać żadnych pikseli ( "panorama"

,chociaż szkoda że nie 16mln kolorów i mógłby być trochę większy)
-2 kamery
-dobra jakość dźwięków jak i mp3 (jak na telefon)
-bardzo dobra jakość filmów
-zdjęcia porównywalne lub lepsze od N73 (po "przeróbce" na PC fotki N93 wyglądają lepiej, gdyż zdjęcia N73 mniej "poddają" się obróbce)
-tv out (gry w 3d

)
-szybki procesor
-dosyć długo trzyma bateria ok.4dni przy normalnym użytkowaniu (bez słuchania mp3, ale 6630 trzymała 7dni

)
-WIFI i dobra przeglądarka
-bardzo dobre wykonanie, przyciski mogły by być trochę bardziej miękkie, chociaż nie wiadomo jak np. za dwa lata będzie sprawował się obkręcany ekran, "gumka" zatykająca wejście na kartę pamięci mogłaby być lepiej wykonana i bardziej sztywna, bo teraz mi lekko wystaje co nie wygląda bardzo elegancko
-latarka
Minusy:
-jak za pewne dla wszystkich wielkość, na początku też miałem z tym problemy ale się przyzwyczaiłem i mi to nie przeszkadza, telefon zamknięty ma wymiary standardowej słuchawki więc raczej nie powinno być to dla nikogo problem
-Pop-port (dobrze ze już w N95 z niego zrezygnowali, po co to w ogóle wprowadzili?Chyba Nokia chciała zarobić na adapterach

)
-hmm szczerze powiedziawszy więcej wad się nie doszukałem (oczywiście można mówić że brakuje GPS zdjęcia mogłyby być lepsze, filmy też ale to już jest czepianie się

)