• Wszystko, co związane z Symbianem
Wszystko, co związane z Symbianem
  • Strona 10 z 11
  • 1
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11

#276416  autor: stanax
 11 lip 2008, 02:48
butterfly ma rację - tylko w telefonie.

Może jest jakaś opcja by utworzyć folder na karcie pamięci, ale mnie się nie udało.
P1i ma 159MB pamięci wewnętrznej, z czego ok. 30MB zajęte przez aplikacje standardowo zainstalowane w nim (z Wayfinderem) plus kilka które sam dograłem. Wolne jest jeszcze 130MB. Na tej pamięci można już bez problemu utworzyć taki folder i wtedy teoretycznie zmieści się w nim ok. 800tys. esemesów.

130MB ≈ 136mln bajtów
1SMS ≈ 160 bajtów tekstu + 9÷20 bajtów adresu

#295728  autor: pieron7
 03 lis 2008, 19:48
Czy to prawda ze ten se p1i ma budzik ktory dziala tylko przy wlaczonym telefonie???

#295732  autor: Kaczy
 03 lis 2008, 20:01
Niestety tak. Budzik nie zadzwoni przy wyłączonym telefonie :(

...::: Made for loneliness :::...

#301965  autor: Mordrag
 06 gru 2008, 08:37
Co do smsów. Mam ponad 500 smsów w skrzynce i narazie nie krzyczy że za dużo ;]

Otrzymanie 2 ostrzeżeń na koncie od osoby, która nie potrafi scalić wątków pochlebia mi, gdyż osoba o tak ograniczonych możliwościach intelektualnych poświęciła swój czas, by nauczyć się dać warna na konto :D

#344406  autor: Diobeu
 03 lip 2009, 08:18
Witam Wszystkich
Mam pytanie, na które nie udało mi się w internecie znaleźć odpowiedzi:
Jak wygląda podstawowa obsługa tego telefonu??? Mówię o dzwonieniu i sms-ach. Wszędzie tylko testy aparatu, wideo, radia, słowem wszystko tylko nie to do czego telefon służy.

Czy da się zadzwonić trzymając telefon w jednej dłoni? Czy da się odebrać telefon jedną ręką? Czym się to robi, klawiszem, pokrętłem z boku czy dotykając ekranu? Jak dotykając to palcem czy rysikiem? Po ponad półtora roku używania K750i dzwonię naciskając szybciej klawisze niż potrafi przerobić to telefon, w sensie wiem jaki ekran pojawi się za chwilę, czy obsługa P1i może stać się po jakimś okresie równie intuicyjna?

Chcę go wziąć jako bardziej multimedialnego następcę K750i ale boję się tego, że do wszystkiego będę musiał używać rysika co czasem może być męczące. Drugi kandydat to K770i, który jest po prostu nieco lepszym K750i jak dla mnie, sęk w tym, że chciałbym spróbować teraz czegoś nieco mocniejszego jeśli chodzi o aplikacje biurowe, planer itd, ale również gry i multimedia.

pozdr
Diobeu

#344413  autor: butterfly
 03 lip 2009, 10:13
Diobeu pisze:Czy da się zadzwonić trzymając telefon w jednej dłoni?
Nie bardzo rozumiem, no da się wg mnie, ale jak sprecyzujesz to Ci dokładniej opisze.
Diobeu pisze:Czy da się odebrać telefon jedną ręką?
Tak.
Diobeu pisze:Czym się to robi, klawiszem, pokrętłem z boku czy dotykając ekranu?
Dotykowo na ekranie, klawiszem "ok - enter"chyba też można z tego co słyszałam, bo nie sprawdzałam dokładnie, pokrętłem też da radę.
Diobeu pisze:czy obsługa P1i może stać się po jakimś okresie równie intuicyjna?
Tak, telefon też nie może za mną nadążyć jak piszę smsa np.
Diobeu pisze:ale boję się tego, że do wszystkiego będę musiał używać rysika co czasem może być męczące.
Mój rysik złamany leży w domu, nie pamiętam kiedy go ostatnio używałam, widziałam i w ogóle pomyślałam o użyciu... :wink:

Dotykowiec ten ma swój urok. :)

#349787  autor: Ralfo
 01 sie 2009, 18:26
Ktoś wie może ile średnio bateria wytrzymuje podczas słuchania mp3?

#349791  autor: butterfly
 01 sie 2009, 19:50
Zależy ile tego słuchania. Non stop to nie wiem. A tak średnio to dwa dni spokojnie.

#349793  autor: Ralfo
 01 sie 2009, 20:33
No ciężko określić mi ile, mp3 używam głównie jak chodzę, powiedzmy z 3-4h to absolutne max + powiedzmy dwie rozmowy miedzy czasie + parę sms'ów da radę wytrzymać w jeden dzień?

#349798  autor: butterfly
 01 sie 2009, 21:16
Spokojnie.

#438320  autor: orson_dzi
 30 paź 2010, 00:31
Wskrzeszę trochę temat ;) .

Nie miałem nigdy za dużo okazji zagłebić się mocniej w P1i i na początku wydaje się... trochę dziwny ;) .
Pierwsze skojarzenie, to śmieszny terminal Motoroli z jakim miałem ostatnio do czynienia przy pracy przy inwentaryzacji :smt005 . Był to wynalazek połączony z czytnikiem kodów kresowych, oparty na Windowsie 95. Dotyk działał identycznie jak w P1i, a ekran był tak samo wgłebiony (co jak narazie mnie denerwuje z lekka).

No ale wróćmy do telefonu...
Rozmowy są rzeczywiście takie ciche, czy to u mnie coś jest nie tak? Czy może też jest to już moja burżuazja po ostatnich przygodach z bardziej wypasionymi modelami? ;)

Muzycznie jest bardzo dobrze, tego oczekiwałem i na pewno się sprawdzi. Już na fabrycznych słuchawkach gra bardzo dobrze, jak na SE z serii innej niż Walkman przystało ;) . Głośnik tragedia, no cóż, nie wszystko naraz.

I teraz dwa pytania.
Pociągnie to bydle (w sensie procesor) DIvX'y?
Oraz co mam zrobić, żeby aplikacji mi się zamykały? Może dziwne pytanie ale czego nie zrobię i nie ważne, czy cofam się strzałką na ekranie, czy przyciskiem sprzętowym i tak mam wszystko otwarte w menadżerze zadań, jako uruchomione.

Na koniec dodam tylko, że z wielką ulgą zobaczyłem, że fast port nie jest wyrobiony i wszystko trzyma idealnie.
Chwilowo działam bez rysika, bo mi się złamał :smt005 . Ale nie wiem, czy był już klejony, bo w sumie dużo siły w to nie włożyłem, praktycznie sam się rozpadł nad metalową częścią, albo zwyczajny pech. Kropelką go potraktuję ;) .

Lista używanych telefonów nie mieści się w tym polu tekstowym :)

#438328  autor: butterfly
 30 paź 2010, 01:03
Ciche rozmowy? Wątpię, ja zawsze przyciszam.
Wklęsły ekran przy jego miękkości to ogromna zaleta. Nie uszkodzisz go tak szybko.
Aplikacje się same nie zamkną, choćbyś nie wiem jak je zamykał, oprócz oczywiście menedżera. Chyba że... ustawisz w Swiss Mgr Pro wymuszanie tego. Ale właściwie po co? Przez to następnym razem się szybciej uruchamiają.
Rysik... nie pamiętam kiedy używałam, a nawet gdzie mam oba połamane. :D I to z powodu upadku telefonu na kafelki z rysikiem w środku. Ze 2x oba kleiłam i uważam, że to sensu już nie ma. Ciapię wszystko palcem.
Co do oglądania filmów to swego czasu miałam tylko przerobione filmy.

#438891  autor: orson_dzi
 01 lis 2010, 22:40
A znajdzie się może coś takiego, co pozwoli mi przewijać listy jak w "zwykłym" dotykowym telefonie?
Tzn. nie jog'iem lub belką na boku, a złapaniem listy i przeciągnięciem jej.
Przyzwyczaiłem się do takiej wygody :P .

#439002  autor: butterfly
 02 lis 2010, 14:52
Hmmm, ja nie kojarzę...
Jakie listy masz na myśli? Kontaktów?

#439009  autor: orson_dzi
 02 lis 2010, 15:33
Kontaktów, plików, wiadomości...
Ale to raczej kwestia przyzwyczajenia, bo narazie jak mam coś przewinać, to odruchowo przeciągam palcem po ekranie, a dopiero później się za pokrętło łapię ;) .

#439050  autor: butterfly
 02 lis 2010, 18:21
W narzędziach możesz tylko tak przewijać.
Do kontaktów była taka aplikacja rosyjska, ale płatna.

#440546  autor: szczeka
 10 lis 2010, 19:55
orson

DivX'y śmigają aż miło, bez żadnego przerabiania. Sam oglądam seriale na P1i za pomocą CorePlayer i jest gitara, obraz i dźwięk idzie płynnie, nic się nie zacina.

#440592  autor: orson_dzi
 10 lis 2010, 23:16
To ważna informacja, teraz mam trochę czasu, to się pobawię ;) .
Poza tym jestem już po master resecie, bo telefon dostawał wiadomości ale w żaden sposób tego nie sygnalizował. Z tego co szukałem, jest to jedyne rozwiązanie na tą przypadłość.

A jak ocenicie Wi-Fi?
W centrum miasta bywa, że nie potrafi znaleźć mi hot-spota, a wyłapuje byle prywatne domowe sieci.

#440619  autor: butterfly
 11 lis 2010, 11:09
Hmm, dziwne, ja nie narzekam.

#440711  autor: szczeka
 11 lis 2010, 18:48
Ja łącze się tylko z własną siecią domową korzystając z routera i nie narzekam. Internet śmiga bezproblemowo.
  • Strona 10 z 11
  • 1
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 1
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10