Mam telefon nokia N73 od pół roku i generalnie jestem z niego zadowolony, poza paroma sytuacjami kiedy mi się zawiesił i musiałem go wyłączyć i ponownie załączyć i wszystko wróciło do normy.
Mało wygodne jest pisanie na nim sms - ów, szczególnie dla osób które mają wieksze palce jest to bardzo zniechęcające.
W momencie gdy wykorzystuję telefon jako modem Umts niezbędne jest podłączenie do ładowarki, ponieważ bateria się szybko wyczerpuje.
Denerwuje mnie jeszcze przeglądarka internetowa. Nie wszystkie strony otwierają się do końca i często muszę drugi raz załadować stronkę aby wszystko się wyświetliło. Mysłałem nawet że jest to spowodowane obsługą GPRS, ale w momencie gdy jestem w zasięgu 3G sytuacja jest taka sama. Ale powiedzmy sobie szczerze że ten internet w komórce to tylko można używać jak sytuacja awaryjna, lub będąc w terenie kiedy chcemy odebrać pilnego maila lub wysłać zdjęcie. Surfowanie po stronkach na czymś takim małym po chwili staje się wkurzające.
Bardzo podobają mi się zdjęcia zrobione aparatem. szczególnie makro jest bardzo dobre i praktyczne od paru cm zdjęcia są bardzo ostre i widać dużo szczegółów. Bardzo zaś źle aparat w N73 radzi sobie przy świetle sztucznym i sama lampa błyskowa niezbyt jest dostosowana i staram się przy lampie nie robić.
Mam jeszcze złą opinię o radyjku w nokia N73. Gdy jestem w miesjcu gdzie jest mocny sygnał to nie ma problemu. Natomiast w miejscach o małym sygnale przełącznie stereo do mono jest denerwujące i praktyczne lepsze radio miałem w nokia 6610i.
Tyle mam uwag pół roku używania nikia N73. Generalnie mogę ten aparatp polecić, ale teraz gdybym kupował to pewnie zastanowiłbym się nad czymś innym, bo te wyżej opisane problemy czasem są zbyt denerwujące