• Wszystko, co związane z Symbianem
Wszystko, co związane z Symbianem
 #606451  autor: PANDaniel
 08 sty 2013, 11:21
Witam,
kupilem przez allegro nowa nokie e6 ze sklepu tele-mobile. Wystawili mi paragon oraz karte gwarancyjna. Gwarancja jest producenta na 2 lata. Telefon zostal kupiony 28.12.2012r. Przeczytalem na stronie tele mobile ze jesli z gwarancja to do serwisu nokii a nie do nich ale tu pojawia sie moje pytanie... Na pudelku od telefonu jest ze pochodzi on z dystrybucji polskiej, do tego orange (tel bez simlocka, brandowany orange - pudelko z napisem ze pochodzi od orange + w tel np w przegladarce byly zakladki orendzowskie). Wczoraj zauwazylem ze okolo 6 klawiszy w prawej dolnej czesci klawiatury jest wyraznie luzniejsza od reszty, odstaje bardziej, tak jakby sie odkleila. Teraz nie wiem gdzie moglbym oddac go na gwarancje skoro mam paragon ze sklepu tele-mobile, telefon pierwotnie pochodzi od orange.... Moge oddac go na gwarancje przez orange czy tylko do serwisu nokii?
Dodatkowe pytanie czy jesli do serwisu nokii to jak wyglada sprawa z oddaniem i pozniejszym odebraniem telefonu z serwisu? Mieszkam w szczytnie a najblizszy serwis jest chyba w olsztynie wiec nie widzi mi sie jezdzic do nich 2 razy dlatego pytam czy jest mozliwosc wyslania do serwisu telefonu poczta? Jesli tak to czy oni mi go odesla rowniez poczta i ile to ewentualnie by kosztowalo.
Troche to chaotycznie napisalem ale moze ktos udzieli odpowiedzi z czego bede bardzo zadlwolony.
Dziekuje i pozdrawiam ;)

#606474  autor: dario321
 08 sty 2013, 14:28
mozesz wyslac bezposrednio do serwisu (regenersis.pl -centralny serwis nokii na nasz kraj) kurierem na koszt serwisu,oni tez odesla Ci telefon kurierem na swoj koszt ALE; telefon musi byc na gwarancji.
jesli nie bedzie (a w tym przypadku tak moze sie stac) to zostaniesz obciazony kosztami wysylek.
jesli chcesz sprobowac/zaryzykowac to pisz na PW,pozdro

#606507  autor: dario321
 08 sty 2013, 16:22
PANDaniel pisze:Mam gwarancję 2 lata na ten telefon (sprawdzałem też na http://www.nokia.com/pl-pl/pomoc/warranty-checker/ i jest aktualna) więc nie zapłacę za naprawę oraz koszty kuriera u nich, jeśli dobrze rozumiem?
a to sie okaze jak telefon wraz z papierami trafi do regenersis :wink:
strona serwisu; www.regenersis.pl
PANDaniel pisze:Czemu nie mogę znaleźć tego serwisu na http://www.nokia.com/pl-pl/sklepy-nokia ?
a o to zapytaj Nokia na ich stronie (jest chat live nawet) :wink:

#607364  autor: Vieslav
 12 sty 2013, 16:02
Nie zdziw się, jeśli nie uznają ci gwarancji. Jeśli masz paragon z komisu + podbita gwarancja przez komis a widać, że telefon pochodzi z dystrybucji operatora to mogą ci nie przyjąć. Sprawdź, co jest na paragonie. Jeśli widnieje tylko informacja "telefon" to niestety - nie masz gwarancji i będą wymagali dowodu zakupu w pierwotnym miejscu (w tym przypadku Orange). Dwukrotnie mi już odmówiono naprawy takiego telefonu a po ostatnich przygodach z E52 (serwis minimum raz w tygodniu) naoglądałem się i nasłuchałem stojąc w kolejce; ludziom czegoś takiego nie przyjmują, tyczy się to również f-vat marża jako dowodu zakupu. W Orange również ci nie przyjmą bez faktury z numerem IMEI od nich.