• Wszystko, co związane z Symbianem
Wszystko, co związane z Symbianem
 #597005  autor: Ascaia
 23 lis 2012, 19:10
Po raz pierwszy czuję się totalnie tępa w sprawach technicznych.
Nie umiem dogadać się z Nokią N86. Siedzę nad instrukcją, szukam po sieci i nadal mam problemy.

Jak przeglądać zawartość telefonu? Telefon posiada trzy magazyny - pamięć telefonu, pamięć masową 8GB i dodatkową kartę pamięci 2GB. Próbowałam poprzez Galerię ale tam mogę przeglądać wyłącznie tematycznie - tzn. pliki audio przez odtwarzacz muzyczny, pliki video przez centrum wideo. Lubię mieć porządek w zasobach cyfrowych, poza tym chciałam sprawdzić możliwości telefonu. Podłączyłam telefon do komputera przez kabel USB - wgrałam mp3 i dwa filmy. Muzykę udało mi się odtworzyć przez odtwarzacz, ale tylko wybierając pojedyńcze pliki. Nie mogę znaleźć, otworzyć i przejrzeć zawartości folderów, które skopiowałam. A do filmów w ogóle nie mogę się dostać. Kiedy otwieram centrum wideo telefon twierdzi, że nie ma ani jednego.
W mojej starej Nokii 3720 po wejściu w Galerię mogłam przeglądać zasoby pamięci telefonu i karty pamięci jak za pomocą eksplorera w komputerze.

To tak na początek bo mam też problem z obsługą map, wyłączenie WiFi, itd.
Mało przejrzyste menu ma ten model. :?

#597991  autor: Spioszek
 29 lis 2012, 03:11
Polecam zaopatrzyć się w menadżer plików X-plore

#598463  autor: user_delete34
 01 gru 2012, 17:11
Ascaia, w menu gdzieś powinnaś mieć "Mndż. plik.", poszukaj. Jak nie znajdziesz, pobierz podany wyżej program np znajdując go na stronie ipmarta.
Jeśli telefon nie chciałby odczytać pliku to skonwertuj go np. programem SUPER lub wgraj na telefon porządny odtwarzacz, np CoreCodec CorePlayer.