• Wszystko, co związane z Symbianem
Wszystko, co związane z Symbianem
 #570533  autor: Rostov
 27 lip 2012, 10:42
Przyznam, że Nokia 500 jest moim pierwszym smartfonem, stąd może trochę lamerskie pytanie ;-)
Chciałem dziś dodać parę swoich tapet i dzwonków do tego fona w taki sposób, by były one widoczne np. z poziomu ustawień profilu (gdy wybieram dzwonek dla smsa, połączenia, itd.).
Podłączyłem kom do PC i w "Mój komputer" ujrzałem "Phone Memory" i "Mass Memory" - a w nich tyle folderów, że trudno się połapać, gdzie co jest.
Ściągnąłem Nokia Suite i zrobił mi się jeszcze większy bałagan, bo część tapet mi się zdublowała, część w ogóle nie wgrała, etc.

Stąd moje 2 pytania:
1. Do którego foldera wrzucić moje zdjęcia, by po wejściu do Galerii stanowiły one osobny folder, a nie były wymieszane z fabrycznymi tapetami?
2. Do którego foldera wrzucić moje dzwonki, by były dostępne do wyboru dla poszczególnych wydarzeń, w dostosowaniu profilu ogólnego, obok dzwonków fabrycznych?

#578708  autor: prestonee
 30 sie 2012, 12:28
Nie wiem jak w nokii 500 ale w c6 robię nowy folder i do użycia jako dzwonek mam te nowe utwory w oddzielnym folderze, nie mieszają się z standardowymi. Podobnie tapety z tym że w galerii raczej już będą zmieszane, ale może być inaczej.

#580410  autor: Cloudyyy
 06 wrz 2012, 14:20
Wiesz co jeśli chodzi o te zdjęcia to się nie da tak ze w innym folderze ale możesz je wpakować np na kartę do jakiegoś innego folderu przez Ciebie wybranego tylko musisz w managera plików wejść i zrób se folder nowy i tam wrzuć ale żeby te zdjęcia oglądać to musisz przez managera wchodzić i w ten folder i tam masz zdjęcia. :-D