• Wszystko, co związane z Symbianem
Wszystko, co związane z Symbianem
 #556686  autor: SzefKuchni
 26 maja 2012, 23:04
Witam, wczoraj dostałem Nokie e52. Ojciec przełużał umowę w t-mobilu, dał mi telefon, włożyłem kartę i Play'a i zadowolony wykupiłem pakiet internetu. i tu pojawia się problem, gdy próbuję wejść w sieć wyskakuje następujący komunikat: Pakiet danych: autoryzacja nei powiodła się. co z tym zrobić?

#556695  autor: Orfi
 27 maja 2012, 00:04
Prześlij sobie ze strony Play konfigurację sieci, ze strony operatora i zatwierdź jako domyślną. Telefon, który otrzymałeś jest przygotowany, przez operatora do użytkowania w T-Mobile i nie posiada zapisanych APN Play.

Orfi

#556698  autor: user_delete34
 27 maja 2012, 00:53
A jeżeli Ci się nie chce, to po prostu utwórz punkt dostępu. Nazwa i APN to "internet" bez cudzysłowu.

#556745  autor: SzefKuchni
 27 maja 2012, 10:37
Nie chce mi to przyjść ze strony playa, gdzieś wyczytałem że to może byc zablokowane przez operatora który wydał telefon, co moge teraz zrobic?

#556748  autor: user_delete34
 27 maja 2012, 10:48
Przeczytaj mój post. ;)
Jeśli faktycznie blokowałby to op, to musiałbyś mieć chyba brandowany soft. Wtedy poszukaj odpowiedniego oprogramowania do swojej Nokii i wgraj je Phoenixem. Ja jednak wątpię w takie ograniczenia. Po prostu ustaw punkt dostępu ręcznie.

#556778  autor: SzefKuchni
 27 maja 2012, 11:51
a mógłbyś podpowiedzieć mi gdzie to znaleźć?

#556789  autor: user_delete34
 27 maja 2012, 12:21
OK, tylko, że ja napiszę na podstawie swoje N79, bo E52 nie mam, jednak są to bardzo podobne w obsłudze telefony.
1) Menu -> Narzędzia -> Ustawienia -> zakładka Połączenie -> Sieci docelowe -> Punkt dostępu (Dod. now. pkt dos.)
2) Wyszukać automatycznie dostępne punkty dostępu? -> Nie -> Dane pakietowe -> Nazwa punktu dostępu danych pakietowych: -> internet -> Wybierz sieć docelową: Internet -> Dodano nowy punkt dostępu dla Internet
3) Sieci docelowe -> Internet -> edytuj: internet -> Nazwa punktu dostępu: internet
4) Menu -> Internet (przeglądarka) -> Opcje -> Ustawienia -> Ogólne -> Punkt dostępu: internet
Jeśli masz Operę, to w jej ustawieniach wybierz to samo.
Jeżeli nie chodziło Ci o to, a o zmianę oprogramowania, to instrukcję masz tutaj. Pamiętaj o możliwości uceglenia telefonu, gdy zrobisz coś nie tak. Jak wszyscy twierdzą, jestem pesymistą, więc będę podkreślał wszystkie wady. :) Jeszcze jedno: nie daję żadnej gwarancji (bo co ja?), że to coś da, ale powinno jak najbardziej. Z tym, że wymiana softu to ostateczność.

#556837  autor: SzefKuchni
 27 maja 2012, 15:18
zrobiłem jak mówiłeś, ale teraz nie wczytuje mi żadnej strony, wyskakuje że połączenie niedostępne. a jakbym prze niósł numer do t-mobila czy nawet kupił nową kartę to powinno wszystko śmigac?

#556842  autor: user_delete34
 27 maja 2012, 15:28
Nie wiem, może o czymś zapomniałem? Ale dziwne, bo u mnie tak działało. Spróbuj według oficjalnej konfiguracji. Ta już MUSI działać.