Witam, wczoraj dostałem Nokie e52. Ojciec przełużał umowę w t-mobilu, dał mi telefon, włożyłem kartę i Play'a i zadowolony wykupiłem pakiet internetu. i tu pojawia się problem, gdy próbuję wejść w sieć wyskakuje następujący komunikat: Pakiet danych: autoryzacja nei powiodła się. co z tym zrobić?
- Wszystko, co związane z Symbianem
A jeżeli Ci się nie chce, to po prostu utwórz punkt dostępu. Nazwa i APN to "internet" bez cudzysłowu.
Nie chce mi to przyjść ze strony playa, gdzieś wyczytałem że to może byc zablokowane przez operatora który wydał telefon, co moge teraz zrobic?
Przeczytaj mój post. 
Jeśli faktycznie blokowałby to op, to musiałbyś mieć chyba brandowany soft. Wtedy poszukaj odpowiedniego oprogramowania do swojej Nokii i wgraj je Phoenixem. Ja jednak wątpię w takie ograniczenia. Po prostu ustaw punkt dostępu ręcznie.

Jeśli faktycznie blokowałby to op, to musiałbyś mieć chyba brandowany soft. Wtedy poszukaj odpowiedniego oprogramowania do swojej Nokii i wgraj je Phoenixem. Ja jednak wątpię w takie ograniczenia. Po prostu ustaw punkt dostępu ręcznie.
OK, tylko, że ja napiszę na podstawie swoje N79, bo E52 nie mam, jednak są to bardzo podobne w obsłudze telefony.
1) Menu -> Narzędzia -> Ustawienia -> zakładka Połączenie -> Sieci docelowe -> Punkt dostępu (Dod. now. pkt dos.)
2) Wyszukać automatycznie dostępne punkty dostępu? -> Nie -> Dane pakietowe -> Nazwa punktu dostępu danych pakietowych: -> internet -> Wybierz sieć docelową: Internet -> Dodano nowy punkt dostępu dla Internet
3) Sieci docelowe -> Internet -> edytuj: internet -> Nazwa punktu dostępu: internet
4) Menu -> Internet (przeglądarka) -> Opcje -> Ustawienia -> Ogólne -> Punkt dostępu: internet
Jeśli masz Operę, to w jej ustawieniach wybierz to samo.
Jeżeli nie chodziło Ci o to, a o zmianę oprogramowania, to instrukcję masz tutaj. Pamiętaj o możliwości uceglenia telefonu, gdy zrobisz coś nie tak. Jak wszyscy twierdzą, jestem pesymistą, więc będę podkreślał wszystkie wady.
Jeszcze jedno: nie daję żadnej gwarancji (bo co ja?), że to coś da, ale powinno jak najbardziej. Z tym, że wymiana softu to ostateczność.
1) Menu -> Narzędzia -> Ustawienia -> zakładka Połączenie -> Sieci docelowe -> Punkt dostępu (Dod. now. pkt dos.)
2) Wyszukać automatycznie dostępne punkty dostępu? -> Nie -> Dane pakietowe -> Nazwa punktu dostępu danych pakietowych: -> internet -> Wybierz sieć docelową: Internet -> Dodano nowy punkt dostępu dla Internet
3) Sieci docelowe -> Internet -> edytuj: internet -> Nazwa punktu dostępu: internet
4) Menu -> Internet (przeglądarka) -> Opcje -> Ustawienia -> Ogólne -> Punkt dostępu: internet
Jeśli masz Operę, to w jej ustawieniach wybierz to samo.
Jeżeli nie chodziło Ci o to, a o zmianę oprogramowania, to instrukcję masz tutaj. Pamiętaj o możliwości uceglenia telefonu, gdy zrobisz coś nie tak. Jak wszyscy twierdzą, jestem pesymistą, więc będę podkreślał wszystkie wady.

zrobiłem jak mówiłeś, ale teraz nie wczytuje mi żadnej strony, wyskakuje że połączenie niedostępne. a jakbym prze niósł numer do t-mobila czy nawet kupił nową kartę to powinno wszystko śmigac?
Nie wiem, może o czymś zapomniałem? Ale dziwne, bo u mnie tak działało. Spróbuj według oficjalnej konfiguracji. Ta już MUSI działać.