Jeszcze raz Was pomęczę bo mam dość duży problem (nawet nie wiedziałem)
Nie mam pewności czy wszystkie połączenia, ale połączenia z ery i stacjonarnych mi odrzuca.
Opis problemu
Mam kartę w Play. Jak ktoś dzwoni do mnie z Play (większość połączeń) to bez problemu dzwoni mi telefon, jak dzwoni z operatora wirtualnego na nadajniku plusa to również problemu nie ma, jak dzwoni z ery lub stacjonarne to na telefonie przez sekundę pojawi się przekazywanie połączeń i tyle zaś na telefonie który dzwoni włącza się poczta.
Pierwsze myślałem że może operator, ale po przełożeniu karty do innego telefonu bez problemu dzwonił telefon.
Nie wiem może to kwestia nadajników play działa na plusie - zgaduję.
Jak dorwę kartę z orange to również spróbuję.
Sprawdzałem jeszcze dodając osoby do książki (myślałem że może odrzuca z poza książki ale nie również odrzuca).
Dodatkowo sprawdziłem jeszcze jedno dałem do omni kartę z wirtualnego operatora i również jak dzwoni ktoś z play to jest ok jak stacjonarnego to od razu poczta głosowa.
Jeszcze jedna przy okazji sprawa wyszła jak ktoś do mnie zadzwoni i włączy się przekazywanie to nie ma dźwięku do póki ktoś nie zadzwoni z numeru z np. play.
nieudany zakup

- niestety brak rysika mi doskwiera (nie bardzo się da grać w herosów pomimo, że są na ten telefon)
EDIT:
OK problem rozwiązany winny był temat ekranu głównego po wyłączeniu wszystko działa - a jak przełączę ponownie na ten temat to nie działa. Ciekawe tylko czy są w nim jakies dodatkowe ustawienia że odrzuca erę + stacjonarne czy to jakiś błąd - temat Navigation bar