Powitał
Jakiś tydzień temu dostałem od brata starą Nokię E50. Technicznie wydawała się OK. Aparat, dźwięki, sam soft - wszystko działało bez zarzutu. Jednak od czasu, gdy parę lat temu zdjął z niej SIMlocka (na PTC) działała jakiś tydzień czasu, po czym zaczęła gubić zasięg. Powędrowała więc do szuflady, bo serwis, który zdejmował SIMlocka nie potrafił powiedzieć co się z nią dzieje. Kiedy parę dni temu włożyłem do niej kartę SIM i uruchomiłem telefon, wszystko wydawało się działać. Telefon normalnie się włączył i można było na nim zrobić wszystko, co nie wymagało łączenia z siecią GSM. Nokia działała w trybie offline. Kiedy zmieniłem profil na "ogólny" przy próbie zalogowania się do sieci telefon zaczynał piszczeć i się zawiesił. Kupiłem nową antenę (razem z brzęczykiem) i wymieniłem ją, jednak problem nadal pozostaje.
Prosiłbym o wszelkie informacje co można z takim telefonem zrobić, albo co się mogło w nim zepsuć. Jeśli to kwestia softa, to powinienem sobie dać radę, niestety usterek technicznych sam nie naprawię :C
Nokia 6310i-Nokia 3310-SE T230i-Nokia 3510i-Siemens C65-Siemens S65-SE K510i-SE C702-Nokia N81-Nokia N82-Nokia 5530XM-SE XPeria X10-Samsung GT-S8500-HTC Desire-LG Black-SGS 2-Lumia 800-Motorola Atrix